Jak to jest - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 08 gru 2022, 12:14

Ale nawet bez kombinowania - stary kocioł bezklasowy był i już go nie ma, zezłomowany, jest papier. Nowy kocioł gazowy został zainstalowany i jest na to faktura, dodatkowo do tego instalacja kotła klasy 4 lub 5. W CEEB wpisane oba nowo uruchomione źródła. Wszystko zgodnie z prawdą, starego kotła nie ma, nowy jest odpowiedniej klasy. Należy się dofinansowanie? Po mojemu tak, ale w sumie do niedawna myślałem że data stempla pocztowego jest datą wystarczającą do zachowania terminu we wszystkich przypadkach.
roriyok
Starszy referent
Od: 02 lis 2022, 11:16
Zajmuję się: PS

Napisano: 08 gru 2022, 12:21

roriyok pisze:
08 gru 2022, 12:14
Ale nawet bez kombinowania - stary kocioł bezklasowy był i już go nie ma, zezłomowany, jest papier. Nowy kocioł gazowy został zainstalowany i jest na to faktura, dodatkowo do tego instalacja kotła klasy 4 lub 5. W CEEB wpisane oba nowo uruchomione źródła. Wszystko zgodnie z prawdą, starego kotła nie ma, nowy jest odpowiedniej klasy. Należy się dofinansowanie? Po mojemu tak, ale w sumie do niedawna myślałem że data stempla pocztowego jest datą wystarczającą do zachowania terminu we wszystkich przypadkach.
Minister Ci napisał w poradniku, że dla nich jak ktoś ma kocioł gazowy i inne źródło to gazowy jest w domyśle głównym i tak trzeba podchodzić. Ale to se uważanie Ministra.

Prawda taka, że strona może powiedzieć, że gaz za drogi i wraca do węgla.
Ja ludziom mówię, że pojedziemy sprawdzić czy piec używany i większość dyskusji na tym etapie się kończy, ale prawda taka, że może się i zdażyć że ktoś nam pawdę oświadcza :o
Raa
Referent
Od: 20 lip 2016, 9:37
Zajmuję się:

Napisano: 08 gru 2022, 12:25

No poradnik Ministerstwa prawie mnie przekonuje, ale co na to wyższa instancja / Pan M. ? :lol:
roriyok
Starszy referent
Od: 02 lis 2022, 11:16
Zajmuję się: PS

Napisano: 08 gru 2022, 12:30

roriyok pisze:
08 gru 2022, 12:25
No poradnik Ministerstwa prawie mnie przekonuje, ale co na to wyższa instancja / Pan M. ? :lol:
Ja nie polegam na Panu M. od czasu jak zmienił zdanie ze szkolenia na szkolenie po pytaniu jednej z moich koleżanek.

Patrz oświadczenie strony i CEEB, a jak masz wątpliwości to jedziesz zobaczyć.

Nic innego nie wymyślisz.
Raa
Referent
Od: 20 lip 2016, 9:37
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x