Witam:)
Mam problem jak rozegrać sprawę, otórz wnioskodawca ma dom jednorodzinny, przed laty korzystał z dodatku i posiadał zaświadczenie starostwa o pow. użytkowej, ale zagubił je i napisał oświadczenie pod odpowiedzialnością karną o powierzchni lokalu - ustawa mówi o oświadczeniu w rozporządzeniu o zaświadczeniu więc nie wiem jak ma być:/ Nie dołączył dokumentu potwierdzającego własność domu, uważa, że kiedyś okazywał więc jest to powszechnie wiadome. W składzie rodziny oprócz wnioskodawcy i jego syna jest chyba konkubina, gdyż stopień pokrewieństwa nie został określony. Zameldowana w budynku jest tylko konkubina, za śmieci do gminy złożono deklarację i wpłacano za 1 osobę, (pan posługuje się co najmniej 3 adresami zamieszkania) w dniu składania wniosku wpłacono należność za 3 osoby, bez zmiany deklaracji śmieciowej, rachunek za ścieki wywożone 300 zł. Pozostają jeszcze dochody łacznie z 3 miesięcy 700 zł, Pan prowadzi działalność gospodarczą i dochody ma 0 zł.
Zastanawiam się jak to rozegrać, wezwać do usunięcia braków formalnych w terminie 7 dni zobowiązać do dostarczenia dokumentu potwierdzającgo własność, nie wiem co z tym zaświadczeniem o powierzchni , i poprzednich rachunków za wywóz ścieków, potem wybrać się na wywiad bo za takie pieniądze to cięzko wyżyć?
Jeszcze jedno pytanie czy liczycie dopłaty unijne dla rolników?