jak umotywować podanie o przyznanie dodoatku z tyt 300+???

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
dorota202
Starszy referent
Zajmuję się: Św/FA
Kontakt:

Re: jak umotywować podanie o przyznanie dodoatku z tyt 300+?

Post autor: dorota202 »

KAMI - a robi 1 osoba czy kilka?
Anka25
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: Anka25 »

w moim ops oprócz mnie dodatek dostanie jeszcze księgowa i kierownik. Ale jakie kwoty i na jaki okres nie wiem,bo obecnie mój Kierownik jest na urlopie a później ja mam urlop więc się rozmijamy a żadnej konkretnej rozmowy nie było
KAMI
Praktykant
Kontakt:

Post autor: KAMI »

Ja robię sama.
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

KAMI pisze:Ja dostałam 250 zł brutto od 7-12/2018 a dzieci będzie ok 750
a resztę kasy kto dostanie? 750 x 10 = 7500 x 80% = 6000, a u ciebie wychodzi 250 x 6 = 1500 to gdzie jest jeszcze 4500?
KAMI
Praktykant
Kontakt:

Post autor: KAMI »

no właśnie kto dostał resztę?????? oto jest pytanie
pawel.w
Starszy referent
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
Kontakt:

Post autor: pawel.w »

KAMI pisze:no właśnie kto dostał resztę?????? oto jest pytanie
W twoim OPS ile pracowników jest zaangażowanych do realizacji programu 300+
Czy tylko pracownik czy również księgowa i kierownik, bo jeżeli pracownik realizujący 300+ zrobi wszystko łącznie z księgowaniem to owszem niech ma całe 80% kosztów.
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

pawel.w pisze:
Czy tylko pracownik czy również księgowa i kierownik, bo jeżeli pracownik realizujący 300+ zrobi wszystko łącznie z księgowaniem to owszem niech ma całe 80% kosztów.
Nie wiem jak to jest, ale u nas tez jest księgowa, która to wszystko księguje. I wyobraźcie sobie, że nie można dać żadnego dodatku księgowej za tą pracę. To powiedziała mi skarbnik, która szukała jakiegoś dodatkowego wydatku do 500+. Ta kasa jest dla merytorycznego pracownika i wydatki związane ściśle z 500+ czy z 300. Druki papier szefy licencje i takie. Księgowa, kierownik, sprzątaczka, prąd, woda i takie tam nie może iść z tych pieniędzy.
Anka25
Referent
Kontakt:

Post autor: Anka25 »

Edysia185 pisze:
pawel.w pisze:
Nie wiem jak to jest, ale u nas tez jest księgowa, która to wszystko księguje. I wyobraźcie sobie, że nie można dać żadnego dodatku księgowej za tą pracę. To powiedziała mi skarbnik, która szukała jakiegoś dodatkowego wydatku do 500+. Ta kasa jest dla merytorycznego pracownika i wydatki związane ściśle z 500+ czy z 300. Druki papier szefy licencje i takie. Księgowa, kierownik, sprzątaczka, prąd, woda i takie tam nie może iść z tych pieniędzy.
Na jakiej podstawie Pani Skarbnik tak stwierdziła? Przecież w każdym OPS kierownik i księgowa wezmą sobie dodatki. Nie było żadnej informacji, która konkretnie wskazywałaby na co mają iść te pieniądze
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

A napiszcie do ministerstwa informacyjnie ile mieliście wniosków, ile osób realizowało rozporządzenie i ile dostaliście za to kasy - przełożeni sami na siebie kręcą bat moim zdaniem. Ten zapis jest jednak dosyć konkretny i z wyjaśnień ministerstwa wynika, że większość przyjętych przez księgowych i kierowników interpretacji dotyczących podziału tych środków jest błędna.
Walka z wiatrakami since 1998.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Anka25 pisze: Na jakiej podstawie Pani Skarbnik tak stwierdziła? Przecież w każdym OPS kierownik i księgowa wezmą sobie dodatki. Nie było żadnej informacji, która konkretnie wskazywałaby na co mają iść te pieniądze
No ten zapis jest bardzo konkretny, ma być dla osób realizujących rozporządzenie - księgowa nie realizuje rozporządzenia, bo o zatwierdzaniu list wypłat i księgowaniu przelewów nie ma w nim słowa ;) To jak to podzielą to jest inna kwestia, ale odpowiedzialność za ewentualny błąd spada na kierownictwo i księgowość.
Walka z wiatrakami since 1998.
ODPOWIEDZ