Jak usunąć koszty upomnienia w Sygnity? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 02 kwie 2014, 15:53

Będę wdzięczna za pomoc, wprowadziłam zwrot od dłużnika do Sygnity i naliczyło koszty upomnienia - odhaczyłam opcję \"czy uwzględniać koszty upomnienia\" (nie wystawiamy ich). Mimo to program naliczył koszty upomnienia i nie wiem, jak je ręcznie usunąć? Wiecie, w którym miejscu mogę to zmodyfikować? Nigdzie tych kosztów nie widać, dopiero na wydruku :(
~Justyna

Napisano: 02 kwie 2014, 16:36

Ja robię tak: usuwam wprowadzony zwrot łącznie z odsetkami!! i wprowadzam jeszcze raz. Uważając żeby nie uwzględniać kosztów upomnienia- tzn. odhaczyć je- u mnie działa :-)))
~@

Napisano: 02 kwie 2014, 16:48

Usunęłam zwrot łącznie z odsetkami i dalej widoczne są koszty upomnienia w wydruku stanu zadłużenia, sam koszt upomnienia z datą wprowadzenia zwrotu :(
Gdzieś to musi wisieć, nie mogę znaleźć, zwróciłam się o pomoc do sygnity i czekam.
~Justyna

Napisano: 02 kwie 2014, 16:50

wchodzisz w listy spłat do realizacji tam zaznaczasz zrealizowane i szukasz sobie danej osoby
~Aneta

Napisano: 02 kwie 2014, 16:59

Bardzo Ci dziękuję! Jest już ok :)
~Justyna

Napisano: 02 kwie 2014, 17:10

A mogłabyś mi pomóc w jeszcze jednej sprawie?

Dłużnik spłacił całe zadłużenie z FA i teraz spłaty idą na poczet ZA. W liście wypłaconych pozycji są widoczne zwroty ale nie są ujmowane w wydruku. Walczę z tym przez pół dnia, kombinuję na różne sposoby i do tej pory nic nie wymyśliłam.
~Justyna

Napisano: 02 kwie 2014, 17:14

robisz stan zadłużenia dłużnika data od... do to data zwrotu a moduł zadłużenia musisz wybrać wszystkie a nie fa
~Aneta

Napisano: 02 kwie 2014, 17:15

Tak właśnie robię, niestety to nic nie daje :( Dzięki za pomoc.
~Justyna

Napisano: 02 kwie 2014, 17:18

no to nie wiem Justyno co masz nie tak
~Aneta

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x