jak wprowadzić do systemu zasiłek stały
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
jak wprowadzić do systemu zasiłek stały
Witam. Mam problem. Nie wiem jak wprowadzić do systemu Helios zasiłek stały. Petent miał do 06.12.2019 r zasiłek stały i zasiłek pielęgnacyjny do grudnia. Teraz ma orzeczenie o niepełnosprawności ale st. umiarkowany, czyli do grudnia brał zasiłek pielęgnacyjny a od stycznia już nie. I teraz za grudzień 2019 należy mu się zasiłek stały pomniejszony o zasiłek pielęgnacyjny a od stycznia 2020 powinien dostać całość. Jak to wprowadzić do systemu i zawrzeć na jednej decyzji.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: jak wprowadzić do systemu zasiłek stały
Nie do końca wiem czy jest to poprawne, ale ja zrobiłabym to tak:
- wprowadź 2 wywiady- jeden z zas.pielęgnacyjnym, a drugi bez;a decyzję zrobisz jedną
albo
- wywiad bez pielęgnacyjnego ( wówczas do wypłaty wyjdzie właściwa kwota od stycznia) a za grudzień popraw ręcznie w harmonogramie wypłat)
- wprowadź 2 wywiady- jeden z zas.pielęgnacyjnym, a drugi bez;a decyzję zrobisz jedną
albo
- wywiad bez pielęgnacyjnego ( wówczas do wypłaty wyjdzie właściwa kwota od stycznia) a za grudzień popraw ręcznie w harmonogramie wypłat)
Oprócz jak wprowadzić do systemu zasiłek stały - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
działalność (ogólne) w styczniu
Odpłatność za DPS a świadczenie dla osob niezdolnych do samodzielnej egzystencji
wywiad alimentacyjny nie na DPS
Zmiana dochodu proszę pomozcie
Osoba z zaburzeniami psychicznymi i uzależniona od alkoholu.
Zmiana daty wypłaty zasiłków stałych
DPS - świadczenie uzupełniające 500
Zmiana 10 procent przy zasiłku stałym w rodzinie
Próg dochodowy
Częściwa odpłatność za schronienie!?
Oferta szkoleń
sprawozdanie MRiPS 03 i DOŻYWIANIE
Proszę o podanie ręki
zasiłek okresowy ZASTĘPCZO - pilne
Zasiłek stały z tytułu wieku a składki KRUS
Wieloletni rządowy program "posiłek w szkole i w domu" decyzja odmowna