jak wprowadzić dochód utracony?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Gwk
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

jak wprowadzić dochód utracony?

Post autor: Gwk »

jesli pani pracowała od 01.04.2014 do 30.09.2014 to jak powinno się wprowadzić dochód utracony (żeby nie był wliczany do dochodu)?? Wiem, ze należy wprowadzić normalnie ten dochód, a następnie jako utracony i ztymi samymi kwotami, ale czy miesiące tez trzeba wpisac od –do??
Ragnar
Starszy referent
Kontakt:

Re: jak wprowadzić dochód utracony?

Post autor: Ragnar »

w sygnity:

wprowadź utratę za te same miesiące co był dochód i będzie ok
Małopolska/OPS/Sygnity
zocha1234
Starszy referent
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
Kontakt:

Post autor: zocha1234 »

Powiem wam ze sama już nie wiem jak to się powinno prawidło robić?pamiętam jak zaczynałam prace program sygnity to koleżanka kazała mi robic tak : z zaświadczenia z urzedu skarbowego pisałam dochód za cały rok czyli styczeń grudzień a jeśli była utrata to dalej dochód utracony czyli brałam z pitu ile było tej utraty tez się zaznaczało styczeń - grudzień i ładnie cacy zostawał dochód który był z ciągle aktualnej pracy! a dziś wprowadzając taka samą sytuację pan pracował w 2014 r cały rok ale od stycznia do czerwca dochód był utracony a od lipca do dziś pracuje i powiem wam że różne kombinacje robiłam i nie wychodziło wcale i w tą mańkę i w tamtą :D !!!!bo wiadomo obliczyłam na pieszo ile ma wyjść !ja nie wiem czy to przez te aktualizacje ! także suma sumarów zrobiłam tak że przyjęłam dochód ten z pracy która trwa, ten utracony wpisałam do ssystemu ale odznaczyłam żeby nie uwzględniać do dochodu??i wyszło! a czy prawidło wprowadzone ?
Ragnar
Starszy referent
Kontakt:

Post autor: Ragnar »

Instrukcja wprowadzania dochodów uzyskanych oraz utraconych:

viewtopic.php?f=9&t=207222279

może ten materiał coś pomoże!
Małopolska/OPS/Sygnity
ODPOWIEDZ