Jak wygląda koniec ZA rozliczenie
Jak wygląda koniec ZA rozliczenie
Mam pytanie ,czy już porozliczaliście zaliczkę bo ja nadal nie mam czasu żeby do tego przysiąść. Jak to ma wygladać pismo ,że zakończono wypłatę ile wypłacono czy poparte jakimiś wydrukami z ksiegowości ? proszę podpowiedzcie jak to najprościej zrobić!
Re: Jak wygląda koniec ZA rozliczenie
ja to zrobiłam w formie pisma do komornika, 1. kwota wypłaconych zaliczek za okresy zasiłkowe;
2. kwota należności dłuznika;
3. kwota zwrotu należności przez dłuznika;
4. stan należności na koniec listopada 2008
2. kwota należności dłuznika;
3. kwota zwrotu należności przez dłuznika;
4. stan należności na koniec listopada 2008
Ja zaczęłam właśnie dopiero teraz weryfikację. Napisałam do komornika pismo w tych sprawach, w których niezgadzała mi się kwota należności dłużnika z zaświadczenia o bezskuteczności potrzebnego do FA. Teraz sprawdzam zaświadczenia ze szkół. Powiedzcie mi czy jak dziecko ma zaświadczenie, że jest studentem w roku akademickim 2008/2009 to zaliczka nie należała mu się za wrzesień?
jak dobrze ze ktos sie zglosil myslalam ze sama jestem z tym rozliczeniem, boje sie ze kontrola sie dowali , ze powinno byc rozliczone do konca 2008.
A można byłoby prosić wzór pisma gdzie nie zgadza sie zaliczka alimencyjna bo mi się u jednej osoby tylko nie zgadza??
no wlasnie ja tez nie zrobilam tego w tamtym roku, myslicie ze to nie za pozno? i mozna jeszcze wyslac?
jak piszecie do komornika o wystawienie zaświadczenia o przebiegu egzekucji to na jaki art. sie powołujeci
a gdzie jest napisane że trzeba rozliczać zaliczkę, jak rozliczać, po co? Komornik nas o nic takiego nie prosił? Przecież wszystkie nasze decyzje trafiły do komornika. On te wszystkie informacje posiada!
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Też się zastanawiam jakie rozliczenie. Może nie jestem zbyt dobrze zorientowana, bo zaliczkę dostałam w spadku ale jak byłam na szkoleniu to babeczka mówiła, że nie robimy nic ponadto, co było robione co kwartał.
lusia
Ja \"dostałam\" zaliczkę do rozliczenia jak już jej nie było-pracuję od grudnia 2008r. Miałam zrobić jej rozliczenie i zrobiłam. Tylko w jednym przypadku mam problem. Nie zgadza mi się kwota zadłużenia (u mnie dużo większa). Podobno komornik zajął jakąś nieruchomość. Jak i gdzie to mogę sprawdzić?
Oprócz Jak wygląda koniec ZA rozliczenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Jeszcze raz prawo jazdy!!!
problem
POMOCY
paszport
decyzja nienależnie pobrana ZA
umorzenie długo dłużnikowi
decyzja SKO
zgon
egzekucja zaliczki alimentacyjnej
zaliczka alimentacyjna
Rozliczenie ZA
alimenty
Wyrok TK i odsetki
wniosek o umorzenie - kto wydaje decyzję??
umorzyć odsetki?
zwrot zaliczki do gops