jak wygląda wasz wniosek do pracownika socj. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 mar 2015, 12:33

mam pytanie w jakiej formie kierujecie wniosek do pracownika socjalnego o wywiad dotyczy złożonych wniosków o ustalenie prawa do SZO, czy piszecie tylko że prosicie o potwierdzenie czy sprawowana jest opieka czy coś więcej
Sylwia18

Napisano: 03 mar 2015, 14:45

pracujemy w jednym ośrodku (GOPS) z pracownikami socjalnymi więc składam takie wnioski tylko w formie ustnej i ja pilnuje terminów ( nigdy nie miałem żadnych opóźnień co do stwierdzenia sprawowania opieki przez wnioskodawców, pracownicy piszą mi zaświadczenia a wywiady trzymają w swoich teczkach osobowych) po prostu mniej papierologji, a pisemnie zwracam się tylko do innych OPSów, przecież kierownik GOPS nie będzie zwracał się sam do siebie o przeprowadzenie wywiadu we własnym ośrodku!!!!- ale jak do tego podejdzie kontrola tego nie wiem?
zac21

Napisano: 04 mar 2015, 10:25

My piszemy tak:
.............., 26.02.2015r.

UMiG.SR.SZO.8252.18.2015

Do Kierownika
Miejsko –Gminnnego Ośrodka
Pomocy Społecznej
w Dobrzyniu nad Wisłą

Działając na podstawie art. 23 ust. 4 oraz art. 25 ust. 3 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych /tekst jednolity Dz. U z 2015 poz. 114/ Dział Świadczeń Rodzinnych zwraca się z prośbą o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego, o którym mowa w ustawie z dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej.
Wywiad należy przeprowadzić z Panią Szczypińską Małgorzatą zamieszkałą
ul. Zamkowa 14 87 – 610 Dobrzyń nad Wisłą. W celu możliwości rozpatrzenia wniosku
z dnia 24 luty 2015, w sprawie ustalenia prawa do specjalnego zasiłku opiekuńczego.
Przy przeprowadzeniu wywiadu środowiskowego należy uwzględnić sytuację rodzinną poprzez wskazanie m. in.:
 kto i w jakim zakresie faktycznie sprawuje opiekę nad Panią Józefą Wąsicką;
 odebranie oświadczenia od Pani Józefy Wąsickiej dotyczącego sprawowania nad nią opieki przez córkę Panią Szczypińską Małgorzatę;
 wypowiedzenie się czy zasadne jest przyznanie Pani Szczypińskiej Małgorzacie specjalnego zasiłku opiekuńczego w związku z rezygnacja z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w celu sprawowania opieki nad niepełnosprawnym.
Przeprowadzenie w/w wywiadu jest niezbędny w celu weryfikacji okoliczności dotyczących spełnienie warunków, o których mowa w art. 16 a ustawy o świadczeniach rodzinnych tj. weryfikacji prawa do specjalnego zasiłku opiekuńczego.

Otrzymują:
1. adresat
2. a/a
nowa1108

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x