Jak wyliczyc dodatek mieszkaniowy? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 maja 2015, 8:53

Przydzielono mi nowe obowiązki i nie wiem jak to ugrysc blagam pomocy. Benificjetka zgłosiła się po dodatek mieszkaniowy. Rodzina 4 osobowa, dochody rodziny to zasiłek pielęgnacyjnych na jedno dziecko. 153 zł , zasiłek pieegnacyjny na drugie dziecko 153 zł, świadczenie pielęgnacyjne z tytułu opieki 1200 zł, umowa o dzieło Meza 300 zł. Mieszkanie komunalne 45 m , czynsz 385 zł zaległości nie występują. Energie elektryczna- licznik przedplatowy miesięcznie zużycie 200 kWh na kwotę 140 zł, gaz ziemny koszt 67 zł, ogrzewanie własne tzw piece kaflowe, cieplej wody z sieci brak- bojler elektryczny! Wywiad potwierdził sytuacje. Wszyscy domownicy ubezpieczenie zdrowotne maja przy świadczeniu pielegnacyjnym, nikt nie jest zarejstowany w PUP. Jak to wyliczac? Jana kwota powinna mi wyjść? Mam mieć dopiero w czerwcu szkolenia a decyzje mam wydać jeszcze w tym miesiącu. To jakaś czarna magia. Jestem pracownikiem dzialu świadczeń rodzinnych i dostałem nowy zakres obowiązków.
elmo 1970

Napisano: 20 maja 2015, 21:04

Brak tu kompletu danych, dlatego może wątek nie tknięty do tej pory.
Ja jednak spróbuje ruszyć.
Na początek muszę dokonać pełnych założeń. W szczególności więc zakładam: podane dochody są w skali miesiąca i są kompletne, wydatki miesięczne ograniczają się do kwoty 385zł (w przeciwnym wypadku potrzebne wyjaśnienie wydatków na wodę, śmieci itd.), gmina wprowadziła ograniczenie 50% wydatków.
W takim przypadku kwota dodatku wraz z ryczałtem wynosi 192,50zł.
Uzasadnienie: 385-0,12*(1200+300) > 385*50%, więc należy przyjąć 385*50%=192,5 łącznie z ryczałtem; w takim przypadku kwota ryczałtu nie ma praktycznego znaczenia i niecelowe jest obliczanie jego.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x