pozyskałem z Empati składki NFZ tylko ze wynik jest ze od 1.04.2009 do 15.05.2014 składka w kwocie 650 zł, a od 16.05.2014 składka 230 zł
Jak policzyć składkę zdrowotna?
Dodać do siebie te sumy, tylko ze wtedy rodzina ledwo łapie sie na kryterium z 1 dzieckiem, i czy tak bedzie dobrze?
Dlaczego system pokazuje składki z 2009 roku, skoro zaznaczyłam tylko 2014?
Prosze o pomoc
Jak wyliczyć składkę NFZ
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Jak wyliczyć składkę NFZ
Tak kolokwialnie- system pokazuje od kiedy ktoś pracuje
. Ale jeśli masz tak że zakończono 15.05.2014 i od 16.05.2014 nowy okres składkowy to wezwij do złożenia wyjaśnień. Być może ktoś utracił i uzyskał dochód (tzn że dostał świadectwo pracy i albo ktoś się zatrudnił w nowej firmie albo pracodawca dał nową umowę). Jeżeli u tej osoby nic się nie zmieniło to niech napisze parę zdań że nie był zwolniony etc.
A i jeśli nic się nie zmieniło to te dwie kwoty dodajesz do siebie.

A i jeśli nic się nie zmieniło to te dwie kwoty dodajesz do siebie.
Voodoo- dzieki za info, też tak pomyślałam, tylko dlaczego system pokazuje mi aż od 2009, roku i jak dodam, to czy to od 2009 roku też załapie, to czy bedzie dobrze?
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
system pokazuje Ci od 2009 bo tak pracodawca zgłosił w ZUS pracownika, ale system nalicza tylko składki za 2014r.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
właśnie takmgmg pisze:system pokazuje Ci od 2009 bo tak pracodawca zgłosił w ZUS pracownika, ale system nalicza tylko składki za 2014r.
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Tylko mówię, wezwij osobę do wyjaśnień. Też mam czasem tak że są różne daty (jak u Ciebie) a się okazuje że np zmienił się tylko właściciel firmy a osoba nie miała zakończenia i rozpoczęcia pracy tylko jest ciągłość umowy.
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
przy zasiłku chorobowym i św. rehabilitacyjnym też tak jest, mimo ciągłości zatrudnienia .. ale wyjaśnić trzeba
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Sprawdź też czy jest różny nr płatnika i jaki jest kod ubezpieczenia.
Oprócz Jak wyliczyć składkę NFZ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
przejście na emeryturę
chorobowe
uzysk renty rodzinnej w 2014
koordynacja
Strata składki społecznej a dochód
KOORDYNACJA
uzysk ponownie
ELMER I INNI POMÓŻCIE
Konkubent i mąż - sklad rodziny
Sprzedaż działki
jak pomnijeszyć dochód o alimenty
kawaler a dziecko