jak zmienić dps - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 sie 2014, 19:54

osoba starsza została umieszczona w dps, ale gmina musibardzo dużo dokładać, Radni domagaja się zmiany dps.
jak to zrobić, od czego zacząć?
filip
Stażysta
Od: 04 cze 2014, 21:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 sie 2014, 8:31

Czyli wszędzie tak samo! Szukasz najpierw DPSu gdzie będzie taniej (o ile takie istnieją) i mają wolne miejsca umawiasz termin, wydajesz decyzję i jest przewożony klient, tylko pamiętaj że jak jest nieubezwłasnowolniony to może się nie zgodzić i odwołać więc to jest bardzo ryzykowne, tym bardziej że DPS z którego będziecie chcieli zabrać klienta nie będzie z tego zadowolony zapewne. Radzę najpierw skontaktować się albo z klientem i z nim porozmawiać (lub z ewentualnym opiekunem)
asasa

Napisano: 18 sie 2014, 21:00

Interesuje mnie też jak w przypadku zmiany miejsca pobytu w DPS robimy z decyzjami o umieszczeniu i odpłatności.Czy najpierw musimy zakończyć dotychczasowy pobyt i od nowa rozpocząć takjakby osoba ubiegała się o przyjęcie po raz pierwszy. Będę przenosić osobę bliżej miejsca zamieszkania rodziny.
Zuza 2

Napisano: 20 sie 2014, 8:24

Szczerze mówiąc nie wiem, ale najłatwiej byłoby poprzez zmianę decyzji bo gdyby umieszczać od początku to nie wiem jak do tego odniesie się (PCPR kolejki itp). Jak bym miała taką sprawę zadzwoniłabym do osoby zajmującej się DPSami w PCPR i zapytała czy mieli taką sytuację i jak formalnie zostało to załatwione.
asasa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x