Jak znaleźć pracę jako Asystent - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 maja 2015, 19:59

Witam, mam pytanie odnośnie obecnych na forum asystentów. Jak udało się wam znaleźć pracę? Czy dostać posadę jako asystent rodzinny można tylko poprzez konkursy, czy może warto spróbować wysyłać CV do kierowników mopsów czy gopsów osobiście. Jestem z zawodu psychologiem, pełnię także funkcję kuratora rodzinnego, bardzo bym chciała pracować jako asystent? Bardzo bym prosiła o porady dotyczące tego jak można znaleźć pracę jako asystent. Pozdrawiam.
ewaballack87

Napisano: 14 maja 2015, 11:35

według mnie nic nie tracisz jeśli wyślesz po mopsach, gopsach cv, a nuż się komuś asystent potrzebny.. ja jak gdzieś wspominałam ja byłam na stażu i po stażu mnie zatrudnili, gdyż zgadzały się wymogi. wg mnie nic nie ryzykujesz wysyłając cv,a zawsze możesz coś zyskać:)
kiki2015

Napisano: 15 maja 2015, 14:20

ewaballack87 pisze:Witam, mam pytanie odnośnie obecnych na forum asystentów. Jak udało się wam znaleźć pracę? Czy dostać posadę jako asystent rodzinny można tylko poprzez konkursy, czy może warto spróbować wysyłać CV do kierowników mopsów czy gopsów osobiście. Jestem z zawodu psychologiem, pełnię także funkcję kuratora rodzinnego, bardzo bym chciała pracować jako asystent? Bardzo bym prosiła o porady dotyczące tego jak można znaleźć pracę jako asystent. Pozdrawiam.
Jesteś psychologiem , kuratorem w jaki sposób u lich w sposób należyty chcesz wypełniać zadania asystenta . ??
????

Napisano: 15 maja 2015, 14:37

do ????
a czy praca psychologa i kuratora wyklucza się w pracy asystenta? z mojego doswiadczenia wynika, że wykształcenie psychologiczne jest bardzo przydatne w tej pracy- sama go nie mam i widze, ze bardzo ułatwiłoby mi pracę
co do kwestii organizacji- jak się chce, komus bardzo zalezy to można pogodzic wszystkie zajęcia- jeśli jest kuratorem społecznym to wizytuje rodziny prawdopodobnie raz w miesiącu , jako psycholog też może sobie ustawic elastyczne godziny pracy- więc jaka tu przeszkoda?
czy naprawdę trzeba od razu tak chamsko odpowiadać na pytanie? jesli nie znasz odpowiedzi na pytanie"Witam, mam pytanie odnośnie obecnych na forum asystentów. Jak udało się wam znaleźć pracę? " to po co się udzielasz i ludziom nerwy psujesz?rzadko komentuję ale takie przykłady chamstwa mnie aktywizują do udzielania się na forum
Gość

Napisano: 15 maja 2015, 14:41

odnośnie pytania ewaballack87
ja zostałam zatrudniona z konkursu ale wiem, ze na stanowisko asystenta nie jest wymagany konkurs(bo to stanowisko pomocnicze) więc moim zdaniem warto niezaleznie od ogłoszen o konkursach zgłaszać swoje cv- teraz jest program dofinansowania z ministerstwa więc może w którejs gminie stwierdzą, że mogą zatrudnić kolejnego asystenta i cv wtedy będzie jak znalazł :)
moim zdaniem to wykształcenie i doświadczenie masz bardzo adekwatne do tego stanowiska
Gość

Napisano: 15 maja 2015, 15:12

Hej wszystkim

Jestem po studiach psychologicznych, jednak nie pracuje w zawodzie, mam doświadczenie w formie praktyk. Kuratorem społecznym rodzinnym jestem czyli mam pod opiekę parę rodzin, które muszę odwiedzić raz dwa razy w miesiącu ( w sprawach cięższych częściej). Jednak stałej pracy niestety nie mam. Bardzo dziękuje za wszystkie porady, porozsyłam cv po placówkach a nóż się uda. A wam wszystkich powodzenia w wykonywaniu pracy, bo jest bardzo potrzebna.
ewaballack87

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x