jaka kadra w 14 - stkach? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 03 cze 2013, 15:14

Może ktoś już pracuje w małym domku? jak wygląda zatrudnienie, w sytuacji kiedy jest tylko jedna czternastka?
~Ewa

Napisano: 03 cze 2013, 15:18

w naszym powiecie jest jedna 14 od rana jeden wychowawca, popołudniu 2, nocki 2. pedagog i psycholog mają swoje godziny.
~Fasola

Napisano: 03 cze 2013, 16:20

Fasolo na codzień macie 14wychowanków czy z tej liczby częśc gdzieś przebywa poza placówka i faktycznie jest mniej dzieci?
~...

Napisano: 03 cze 2013, 16:25

Fasola to spora kadra. Ile osób?
8 bez speców? dyrek pełni funkcję wychowawcy?
~Ewa

Napisano: 03 cze 2013, 20:36

Z tego co sobie policzyłem to w jednym domu powinno być 6 wychowawców 1 koordynator 1 osoba wspierająca taki wychowawca kucharka ze speców po 1/2 etatu pedagoga, psychologa, pracownika socjalnego i innego specjalisty. Na dwa domu po całym. W kilku takich domach gościłem i mam dobre wspomnienia.
~Marcin

Napisano: 03 cze 2013, 21:46

a można łączyć dyżury w pierwszym i drugim domu? tak żeby do południa kiedy jest bardzo malo dzieci bo z różnych przyczyn nie idą do szkoły, dać je na jeden budynek?
~raczek

Napisano: 03 cze 2013, 22:15

Nie bardzo. Zależy to od struktury organizacyjnej i od tego czy jest wspólne zarządzanie przez centrum.
~Marcin

Napisano: 03 cze 2013, 22:25

u nas jest jeden wych 24 na dobę. pedagog raz w tyg i psycholog raz w tyg na 8h. Ot i wszystko. koordynator jest wych i nie ma innych godz jak tylko te z dziećmi. dzieci 14. Jest nas 5 na etat i jednen pól etatu. Póki co jest 3 z KN więc podejrzewam że pół zniknie wraz z KN i zostanie nas piątka.
~gocha

Napisano: 04 cze 2013, 2:28

Skoro jest 3 na KN to w ramach tego samego budżetu możecie w placówce uzyskać (czytaj: dołożyć a nie zaoszczędzić) ze 3/4 etatu kodeksowego (o ile dotychczas KP u Was realizuje ok. 36 godzin w tygodniu pracy bezpośredniej z grupą).
Ale jeśli organ prowadz. już zaciera ręce, że będą oszczędności to d..a zimna.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 04 cze 2013, 2:44

niestety KP pracuje 40 nie mniej i tak czasem się nie wyrabiamy z godz bo to dni wolne trzeba oddać bo ktoś chory... a nadgodz nie płacą u nas w ogóle więc za tzw dni wolne tylko jak ja mam dni wolne to ktoś musi pracować i znowu nadgodz:)) total bezsens. W ogóle nie rozumiem tej polityki gdzie KP pracuje 40 z dziećmi bo niby gdzie praca z rodziną i inne \"ważkie sprawy\"??? teraz to jest na KN ale już zaraz będziemy w tej samej syt a niestety dyr nie zgadza się na to aby pracy z dziećmi było np 36 jak pewnie w większości Waszych placówek. Dyr twierdzi że utrzyma etaty wszystkie ale jakoś nikt jej nie wierzy....
~gocha

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x