jaki typ wniosku zaznaczyć w sygnity?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Ola9393
Stażysta
Zajmuję się: SW
Kontakt:

jaki typ wniosku zaznaczyć w sygnity?

Post autor: Ola9393 »

Kobieta pobierała świadczenia wychowawcze na drugie dziecko. Teraz złożyła wniosek na pierwsze dziecko. Zaznaczyć w związku z tym należy wniosek o zmianę sytuacji życiowej. Jaki typ wniosku zaznaczyć, skoro na to wnioskowane pierwsze dziecko będzie odmowa jednak.
chucky
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: jaki typ wniosku zaznaczyć w sygnity?

Post autor: chucky »

my robimy jako nowy wniosek
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

wniosek formalny powinien być, ponieważ jak będzie zmiana sytuacji to wtedy w sprawozdaniu nie wykaże tego wniosku. Rejestrujesz go jako zmiana, ale typ wniosku "wniosek formalny"
Anka2016
Stażysta
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: Anka2016 »

Witam, coś mi się pochrzaniło w programie albo w głowie proszę o pomoc. Kobieta pobierała na pierwsze dziecko. Urodziła drugie zlozyla wniosek.Robię wniosek o zmiane i wybieram typ formalny.i co dalej? :) zostawiam zaznaczone pierwsze dziecko, robię wnioskowana pomoc na dziecko ktore sie urodzilo a pierwsze dziecko zmieniam na czlonka rodziny tak? i kiedys tak robiac mialam na starej decyzji info że zastapiono w wyniku decyzji zmieniajacej swiadczenie i na nowej decyzji automatycznie mialam pierwsze i drugie dziecko do wyplaty. Dzis robiac tak decyzje mam na starej ze decyzja wygasla i na planie wyplat mam tylko to nowonarodzone. Moze ktos cos pomoc co robie zle?
referent12
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: referent12 »

ja pierwsze dziecko zostawiam tak jak jest wnioskowana pomoc i wtedy mi dobrze robi w programie :)
ODPOWIEDZ