jakie dochody - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 paź 2014, 7:57

1 jakie dochody brac pod uwage jezeli pani nie pracuje jest zarejestrowana w urzedzie pracy pobiera zasilek rodziny i do konca sierpnia miala przyznana okresowke, jakie dochody powinnam wziac pod uwage za siepien czy za wrzesien?
2 pan pracowal od 20.08.2014 do 7.09.2014 a zona nie pracuje pobiera ZR jak policzyc dochod i za jaki miesiac wziac?
nowa112

Napisano: 08 paź 2014, 12:50

to wie ktos
nowa112

Napisano: 08 paź 2014, 14:58

1/jeżeli chodzi o panią to za wrzesień bo nastąpiła utrata dochodu -utrata zasiłku okresowego i badamy dochody z miesiąca w którym złożono wniosek.
2/a co robił do 20.08.2014 czy gdzieś pracował?
asia_b

Napisano: 09 paź 2014, 9:05

byl zarejestrowany w urzedzie pracy bez prawa do zasilku i obecnie tez jest zarejestrowany.
a jeszcze mam jedna sprawe jak pani miala wyplacony zasilek dla bezrobotnych za lipiec 2014 w sierpniu a za kilka dni sierpnia dopiero we wrzesniu to jakie mam brac pod uwage dochody i jak to wogole powinno byc liczy sie faktyczna wyplata czy niewazne kiedy byla wyplata ale jak sie komus nalezy siwdczenie za dany miesiac to trzeba liczy pomono iz wyplata bedzie w innym miesiacu?
nowa112

Napisano: 10 paź 2014, 13:04

1/liczymy dochody które otrzymała ta Pani w wrześniu razem z zas. dla bezrobotnych bo to nie jest nadpłata żeby zaliczać ją do danego okresu (w sierpniu też liczymy otrzymane wynagrodzenie i nie zastanawiamy się czy ono jest za lipiec czy za sierpień)
2/ w przypadku Pana to liczymy dochody jakie miał w sierpniu a dochody jakie uzyskał w wrześniu wpływają nam na stypendium za m-c październik tylko pytanie czy badając sytuację dochodowa rodziny to wynagrodzenie za pracę które otrzymał w wrześniu nie będzie dochodem utraconym? w pomocy społecznej w październiku badamy dochody z września i tu jest dochód utracony a w stypendiach nie jestem pewna.
Pozdrawiam.
asia_b

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x