jeden dłużnik, jedna wierzycielka- dwa Kmp
jeden dłużnik, jedna wierzycielka- dwa Kmp
Wnioskodawczyni złożyła wniosek na fundusz na dwoje dzieci (ten sam dłużnik ) ale osobne KMP . Jak to wprowadzać ? Czy powinna na osobnych wnioskach ? Czy może wspólnie? Komornik prowadzi dwie odrębne sprawy. Chodzi teraz o wprowadzanie wpłat dłużnika ? Jak to wprowadzać bo jeśli wspólny wniosek jak je (rozdzielić te wpłaty) i jak wsiąść informacje jaka kwotę na jedno dziecko a jaką na drugie? A jak przyłączenia ?? POMOCY PILNE
Re: jeden dłużnik, jedna wierzycielka- dwa Kmp
Zależy jaki masz program na którym pracujesz. Powinny być wprowadzone dwa wnioski tylko z innymi dziećmi jako uprawnieni. A u dłużnika powinny być subkonta.
ja robię dwa wnioski dwie decyzje gdyz jak komornik przesyła pieniądze i wskazuje ile na jakie KMP, jak miałam jedna decyzje to nie mogłam sie połapac która wypłata jest czyja i to samo z odsetkami, więc teraz mam dzwie decyzje i mam nadzieje ze będzie jasno i wyraźnie
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tyle wniosków ile KMP
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
bez znaczenia jak jest ten sam dłużnik
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
w decyzji napewno wszytko jedno , ale rozliczjąc duznika juz nie, bo u mnie np komornik na jedno dziecko ( oddzielne KMP) przysyła mniej kasy a na drugie więcej ,nie wiem dlaczego tak robi ,ale w przypadku gdy dziecko staje sie pełnoletnie juz jest problem z jego zadłużeniem gdy u komornika ma oddzielne KMP, a nasz system nie jest doskonały , wole robić dwie decyzje
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
też miałam taką samą sytuację, zarejestrowałam jeden wniosek, jedną decyzję; problem pojawił się gdy komornik przekazał zwrot z rozbiciem na dwa KMP; teraz na pewno zrobiłabym dwa wnioski i dwie decyzje
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
bez znaczenia.
Prosty przykład: czteroosobowa rodzina, matka troje dzieci. Rok po roku. Pierwszy wniosek złożyła matka - wszystkie dzieci nieletnie. Co rok jedno dziecko osiągało pełnoletność. Na każdy okres dochodziła jedna decyzja więcej pod te same KMP.
Komornik się tym nie przejmuje, ja się nie przejmuje jego rozliczeniami. Jeden próbował się burzyć i zażądał dwóch decyzji. Zapytałem o podstawę prawną. Zamilkł
Prosty przykład: czteroosobowa rodzina, matka troje dzieci. Rok po roku. Pierwszy wniosek złożyła matka - wszystkie dzieci nieletnie. Co rok jedno dziecko osiągało pełnoletność. Na każdy okres dochodziła jedna decyzja więcej pod te same KMP.
Komornik się tym nie przejmuje, ja się nie przejmuje jego rozliczeniami. Jeden próbował się burzyć i zażądał dwóch decyzji. Zapytałem o podstawę prawną. Zamilkł
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
też mam taki przypadek i robię jedna decyzje ....Elmer pisze:bez znaczenia.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
- Kontakt:
mam sygnity, powiedzcie jak wprowadzić taki zwrot z różnych KMP, komornik rozbił wpłaty????
Oprócz jeden dłużnik, jedna wierzycielka- dwa Kmp - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
pełnoletnia uprawniona skład rodziny bez matki
Do Pana ELMER-czy dajemy art.162 par.2 w dec.z FA gdy końcża
Do Pana Tomka
Czy dajecie 162 par. 2 KPA w decyzji FA dla 18 latka?
krus kwalifikacyjny
podstawa prawna ważne
Osoby zobowiązane - data urodzenia
Przyłaczenie do ekzekucji w nowym okresie 2016/17
renta bardzo proszę o pomoc
POPRAWCIE PROSZĘ
ile do zwrotu?
kwoty otrzymane od komornika ale i oddane
kolejna pracująca samotna matka traci u mnie FA
co o tym sądzicie ? pomóżcie
Dłużnik po wyjściu z zk
jakie zaświadczenie od komornika do fa-art.Pomóżcie