jednorazowe swiadczenie pieniezne

ODPOWIEDZ
~martyna

jednorazowe swiadczenie pieniezne

Post autor: ~martyna »

miesiac temu zlozylam do pcpr wniosek o przyznanie jednorazowego swiadczenia pienieznego dla wnuczki pracownik poinformowal mnie iz pani dyrektor w\\w instytucji zastanawia sie czy taka pomoc przyznac czy nie. Ponadto pcpr zasiega pomocy prawnika odnosnie zapomogi na wnuczke ,oraz opini ops odnosnie becikowego ktore owszem zostalo przyznane w zeszlym roku i bende wzywana aby zapoznac sie z dokumentacja oraz z decyzja . Prosze moze ktos mi wyjasni o co w tym wszystkim chodzi?
~Ja

Re: jednorazowe swiadczenie pieniezne

Post autor: ~Ja »

Jeśli złożyła Pani pisemny wniosek, to powinna Pani otrzymać pisemną decyzję. To wezwanie to pewnie realizacja prawa strony do zapoznania się z zebraną dokumentacją - może Pani z niego skorzystać, a nie musi.
~martyna

wlasnie oni nie chca przyslac odpowiedzi tylko chca mnie wzywac czyli nie musze do nich wcale isc?
~Ja

Trudno mi powiedzieć o co dokładnie chodzi, ale jeśli jest napisane, że może Pani, czy ma Pani prawo zapoznać się z dokumentami to NIE MUSI Pani iść, ale MOŻE.
~martyna

juz mnie poinformowano ze jest odmownie i mam isc odebrac odmowna decyzje jak to powiedzial pracownik ze w tym roku nikt nie dostanie takiego swiadczenia
~Ja

Może tak być, bo to świadczenie \"starosta może przyznać\".
~mmm

Post autor: ~mmm »

moze nie maja kasy
~martyna

pani dyrektor decyduje , z tego co wiem to jest na wypowiedzeniu
~Iza

Post autor: ~Iza »

prosze sie odwołac do SAKO, to nic nie kosztuje a zawsze warto bo z regułu w takich kwestiach SKO rozpatruje na korzyść strony
ODPOWIEDZ