jednorazowe swiadczenie pieniezne
jednorazowe swiadczenie pieniezne
miesiac temu zlozylam do pcpr wniosek o przyznanie jednorazowego swiadczenia pienieznego dla wnuczki pracownik poinformowal mnie iz pani dyrektor w\\w instytucji zastanawia sie czy taka pomoc przyznac czy nie. Ponadto pcpr zasiega pomocy prawnika odnosnie zapomogi na wnuczke ,oraz opini ops odnosnie becikowego ktore owszem zostalo przyznane w zeszlym roku i bende wzywana aby zapoznac sie z dokumentacja oraz z decyzja . Prosze moze ktos mi wyjasni o co w tym wszystkim chodzi?
Re: jednorazowe swiadczenie pieniezne
Jeśli złożyła Pani pisemny wniosek, to powinna Pani otrzymać pisemną decyzję. To wezwanie to pewnie realizacja prawa strony do zapoznania się z zebraną dokumentacją - może Pani z niego skorzystać, a nie musi.
wlasnie oni nie chca przyslac odpowiedzi tylko chca mnie wzywac czyli nie musze do nich wcale isc?
Trudno mi powiedzieć o co dokładnie chodzi, ale jeśli jest napisane, że może Pani, czy ma Pani prawo zapoznać się z dokumentami to NIE MUSI Pani iść, ale MOŻE.
juz mnie poinformowano ze jest odmownie i mam isc odebrac odmowna decyzje jak to powiedzial pracownik ze w tym roku nikt nie dostanie takiego swiadczenia
Może tak być, bo to świadczenie \"starosta może przyznać\".
pani dyrektor decyduje , z tego co wiem to jest na wypowiedzeniu
prosze sie odwołac do SAKO, to nic nie kosztuje a zawsze warto bo z regułu w takich kwestiach SKO rozpatruje na korzyść strony
Oprócz jednorazowe swiadczenie pieniezne - Stare tematy przeczytaj również:
instrukcja kancelaryjna
pomocy pieniężnej dla rodziny zastępczej w przypadku umieszczenia wychowanka w MOW
usamodzielnienie po zakładzie karnym
TUNUS REH
TUNUS REH
Podstawa prawna
pierwsze orzezczenie o niepelnosprawnosci wychowanka RZ ktory pozostal w rodzinie po 18 roku zycia
zgodnie z prawem
Dof. ze srodkow PFRON do przyczepki rowerowej
dofinansowanie do sprzętu komputerowego
chciałabym skontaktować się z Alą
pobyt w rodzinie zastępczej do ukończenia nauki
usamodzielnienie sie POMOCY
rodziny zast. - 60%
dodatkowe środki pfron
kontynuowanie nauki pilne!!!!!!