jest uczennicą nie realizuje - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 20 lut 2014, 13:00

pismo ze szkoły. jest uczennicą klasy trzeciej gimnazjum, nie realizuje obowiązku szkolnego.
w styczniu skończyła 18 lat. FA należy się czy do uchylenia?
~jadźka

Napisano: 20 lut 2014, 14:20

Ja to nie wiem po co tych kołków przymuszać do nauki, 18 lat i gimnazjum. Uchyliłabym, trudno niech się odwołuje.
~RR

Napisano: 20 lut 2014, 14:24

300 godzin opuszczonych. dyrektor twierdzi że trzeba dać jej szanse. też jestem zdania po co przymuszać.
tu jest taka sprzeczność.
też bym uchyliła ale nie wiem czy będzie ok.
obowiązek szkolny do 18 roku życia. jest uczennicą nie skreślili jej. uczniem jest obowiązku nie realizuje.
nie wiem!
~jadźka

Napisano: 20 lut 2014, 14:28

my mamy podobnego ma 20 lat i zawodówki skończyć nie może, w 2013 r to chyba 2 razy szkołę zmieniał a teraz z tej ostatniej został skreślony
~Aneta

Napisano: 20 lut 2014, 14:33

\"300 godzin opuszczonych. dyrektor twierdzi że trzeba dać jej szanse.\"

Szanse na co? Na przeszczep mózgu?

W piśmie tego śmiesznego dyrektora masz informacje że tuman nie realizuje obowiązku szkolnego. Oczywiście to bardzo naciągane, ale ja próbowałabym umotywować takie rozstrzygnięcie wyjaśniając że uczyć się znaczy realizować obowiązek nauki.
~RR

Napisano: 20 lut 2014, 14:37

\"my mamy podobnego ma 20 lat i zawodówki skończyć nie może, w 2013 r to chyba 2 razy szkołę zmieniał a teraz z tej ostatniej został skreślony\"

Dobrze że chociaż udało mu się z gimnazjum wyleźć. Kto wie może jeszcze na studia pójdzie...
~RR

Napisano: 20 lut 2014, 14:39

tak, tak RR chyba będzie studiował łopatologie stosowaną :-)
~Aneta

Napisano: 20 lut 2014, 14:45

E eee trzeba dać mu szanse, pójdzie na jaką pedagogikę, administracje, resocjalizacje czy politologie, wybór ma niemały i całkiem duże szanse na ukończenie z wyróżnieniem w jakiej Wyższej Szkole Mieszania Herbaty Prawym Palcem.
~RR

Napisano: 20 lut 2014, 16:55

co byście zrobili?
uchylić od lutego? jak uzasadnić jeśli uchylić.

~jadźka

Napisano: 20 lut 2014, 17:01

ja bym uchyliła 300 godzin opuszczonych to chyba raczej nigdy w tej szkole nie była
~Aneta

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x