Jest uzasadnienie TK - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 30 gru 2013, 16:57

To jest jasne tylko jak załatwić wnioski, które ludzie składając z żądaniem wypłacenia im zaległych świadczeń piel. tj. od l lipca 2013 r.
~ja

Napisano: 30 gru 2013, 17:00

no nie zalatwicie, trzeba ludzikom przytoczyć to zdanie i poinformować, że muszą czekać na łaskawcow az jakis nastepny bubel puszczą.
~:)

Napisano: 30 gru 2013, 17:08

Halo, halo! Gdzie Pawły, Ewy i inne \"tęgie głowy\" za MPIPS. NIe wypowiadają się? Chyba opracowują kolejne buble prawne pod polityczne zamówienie... Oj ciężką mają robotę, nie to co my ludziki na nizinach urzędowych...
~Pitero

Napisano: 30 gru 2013, 17:22

Spokojnie, niedługo się wynurzą, jak tylko sklecą kolejny śmiały i odważny projekt wprowadzający dodatkowe 5 stopni niezdolności do samodzielnej egzystencji. Ale to raczej nie są jacyś merytoryczni, czy autorzy - może co najwyżej tylko ciecie albo sprzątaczki, lub jakie imbryki do parzenia kawy, bo z ich strony nigdy nie pada odpowiedź na temat, tylko bluzgi.
~west

Napisano: 30 gru 2013, 17:26

z tego gdybania nic nie będzie, lepiej zaproponujcie rozwiązanie problemu który przedstawił VV
~ja

Napisano: 31 gru 2013, 10:48

I co nikt nic mądrego nie wymyślił a za chwile to będzie palący problem
~wera

Napisano: 31 gru 2013, 10:53

ale dlaczego to my mamy myśleć, ustawodawca ma to wymyśleć
~:)

Napisano: 31 gru 2013, 10:58

pie....szyć każdy może jeden lepiej drugi gorzej , Tu trzeba konkretnego rozwiązania a nie filozofować
~ja

Napisano: 31 gru 2013, 11:25

Ja bym poczekał na interpretację ministerstwa. Niech oni teraz z 15 stron wodolejstwa napiszą.

Pierwsza myśl się nasuwa - odesłać pismo, że nie obowiązuje w tym zakresie żadna ustawa, żaden przepis i wniosek jest bezzasadny.

Najbezpieczniej dla nas to chyba art. 105 Kpa - też trochę na wyrost, bo postępowanie nigdy przedmiotowe nie było, więc nie mogło się stać bezprzedmiotowe. Wtedy w razie odwołania wystarczy wysłać samą decyzję o umorzeniu i odwołanie - bez dokumentów, bo tych przepisów od których się strona odwołuje już nie ma.
~west

Napisano: 31 gru 2013, 11:29

Dla mnie póki co decyzja o umorzeniu postępowania w zakresie żądania strony.
~Pitero

Strona 2 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x