Jestem oww , dłużnik jest w ZK. Czy w takim przypadku wysyła - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 paź 2014, 10:16

Jestem oww. Dłużnik obecnie w ZK. Czy w takiej sytuacji piszemy do owd o podjęcie działań wniosek?
Monika 123

Napisano: 24 paź 2014, 11:19

OWD to organ na terenie którego dłuznik mieszka - ZK to nie miejsce zamieszkania tylko przebywania. Powiem tak my robimy w ten sposób jeżeli dłuznik był prowadzony przez jakis oWD i dłuznik trafił do ZK to dalej wysyłam do ostatniego OWD i tak mamy też w drugą stronę
Ale... są gminy które widząc ZK nie przyznają się do dłuznika
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 24 paź 2014, 11:58

Ok Monika123 - ale w takim razie jakie działania podejmujesz wobec dłuznika ????
Ja robie tak , że wysyłam wezwanie na wywiad ( czy aby faktycznie nie ma go na wolności ) i tu taki myk , pomimo tego , że dłuznik jest w ZK przychodzi mi zwort listu poleconego ze zwrotka z podwójnym awizem. (defacto powinna prowadzić działania i tak zrobiłam - w jednym przypadku w trakcie prowadzonego postepowania okazało się , że dłuznik faktycznie jest osadzony w ZK) więc pismo do Zakładu Karnego o udzielenie kilka informacji jako podjęcie działań i na tym kończę . Bo co dalej robić bezsensu.
Tez uważam , że pobyt w Zakładzie Karnym nie zmienia miejsca zamieszkania i uważam sie jako OWD , byłam ciekawa jak to robia inni
MARTA II

Napisano: 24 paź 2014, 12:21

O. K, Czyli jak dłużnik w ZK to wysyłacie wnioski o podjęcie działań?
Monika 123

Napisano: 26 paź 2014, 19:15

ale gdzie wyślesz ten wniosek? ostatnio przebywała, czy nawet mieszkał i był zameldowany w krakowie, a teraz jest w ZK w warszawie. gdzie wyślesz i co Ci to da?
ja mam informację z ZK że przebywa tam do... wysyłam tylko informację do dłuznika na ZK.
Mag12

Napisano: 27 paź 2014, 8:41

osadzenie w ZK nie zmienia miejsca zamieszkania
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 27 paź 2014, 10:30

Czy Ty wysyłasz wnioski o podjęcie działań jak wiesz że dłuznik jest w ZK?
do Elmera

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x