Jeszcze raz prawo jazdy!!!

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
~ASIA106

Jeszcze raz prawo jazdy!!!

Post autor: ~ASIA106 »

Dłużnikowi zostało zabrane prawo jazdy na podstawie ustawy o zaliczce alimentacyjnej, która obecnie już nie obowiązuje.
W związku z tym mam pytanie czy można wystąpić do starostwa o przywrócenie tego prawka?

~Elmer

Re: Jeszcze raz prawo jazdy!!!

Post autor: ~Elmer »

nie masz podstaw
~ASIA106

Elmer dziękuje Ci bardzo za odpowiedź!
~M.

Post autor: ~M. »

czyli wychodzi na to, że to starostwo \"musi się domyslic\" i oddac prawko? my nic nie robimy, bo w sumie nie ma nic w ustawie o tym...
~ASIA106

Właśnie się nad tym wszystkim zastanawiam, bo mam taką sprawę i sama nie wiem co zrobić? Czy napisać pismo do starostwa,że ustawa nie obowiązuje czy poczekać aż sami coś w tej sprawie zrobią. Już nie wspomnę , że dłużnik obsmarowuje mnie gdzie się da! A w tej sprawie naprawdę nie ma jednoznacznych wyjaśnień!
~Elmer

Post autor: ~Elmer »

Dłużnik niech Cię nie obsmarowuje tylko idzie do starostwa i lądnie napisze podanie o zwrot prawa jazdy w związku z brakiem przepisów. Jak mu odmówią (w co wątpię) to ma prawo odwłać sie od tej decyzji do SKO.
~Asia106

Post autor: ~Asia106 »

Elmer jeszcze raz bardzo, Ci dziękuje! Tak zrobie jak piszesz!
ODPOWIEDZ