PIONAkawa i ciasto pisze:heiland, przybij pionę, ja też z mocniejszym gustem muzycznym
Problem w tym, że na starym radio w biurze nic więcej nie odbiera oprócz programu 1 polskiego radia a głośników w kompie też nie mam...
widziałam ... porażkaSylia pisze:A widzieliście ten wzór? Myślałam, ze padnę. Brak informacji o składzie rodziny, brak informacji, czy dzieci, na które wnioskujemy o 500 zł to drugie, czy pierwsze. Nie wiadomo, od których brać dochód, od których nie, a właściwie nie wiadomo, od kogo brać dochód... Generalnie pani, której dochód przekracza 800 na osobę, a ma dwójkę dzieci, te dwójkę może wpisać sobie i udać, że w domu to ma jeszcze jedno dziecko, a skoro nigdzie we wniosku nie trzeba tego wpisywać, to nich babce udowodnią, ze nie ma jeszcze jednego dziecka
Taki wzór jest w rozporządzeniu, nie wiem kto wpadł na tak genialny pomysł i jak sobie wyobraża weryfikację uprawnień do świadczenia które są przecież zapisane w samej ustawie i wynikają z rozporządzenia.Sylia pisze:A widzieliście ten wzór? Myślałam, ze padnę. Brak informacji o składzie rodziny, brak informacji, czy dzieci, na które wnioskujemy o 500 zł to drugie, czy pierwsze. Nie wiadomo, od których brać dochód, od których nie, a właściwie nie wiadomo, od kogo brać dochód...