JUŻ DZIŚ W SE WZÓR WNIOSKU O 500+ - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 03 lut 2016, 13:36

turururu turu 5 ciastek

nie mam czasu pisać na forum, odbieram telefony w sprawie pińćset, chyba odłączę kabelek :D
kawa i ciasto

Napisano: 03 lut 2016, 13:38

kawa i ciasto pisze:turururu turu 5 ciastek

nie mam czasu pisać na forum, odbieram telefony w sprawie pińćset, chyba odłączę kabelek :D
Na szczęście u mnie nie ma bezpośredniej linii z zewnątrz :lol:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 03 lut 2016, 13:53

pracuję w małej mieścinie i teraz tu nie można spokojnie wyjść na miasto, bo gdy idę po dziecko do szkoły - pytanie o 500, jestem w szkole - pytanie o 500, idę na spacer - pytanie o 500 zł, jestem na zakupach - pytanie o 500 i to nie nie ważne że jestem w danym momencie z rodziną i chcę mieć chwile wytchnienia od tych świadczeń rodzinnych, ludzie nie szanują prywatnego czasu. Też tak macie? :twisted:
jazmopsu

Napisano: 03 lut 2016, 13:55

jazmopsu pisze:pracuję w małej mieścinie i teraz tu nie można spokojnie wyjść na miasto, bo gdy idę po dziecko do szkoły - pytanie o 500, jestem w szkole - pytanie o 500, idę na spacer - pytanie o 500 zł, jestem na zakupach - pytanie o 500 i to nie nie ważne że jestem w danym momencie z rodziną i chcę mieć chwile wytchnienia od tych świadczeń rodzinnych, ludzie nie szanują prywatnego czasu. Też tak macie? :twisted:
No co Ty, mnie jeszcze nikt nigdy nie pytał o rzeczy związane z pracą, czy to przy spotkaniach rodzinnych, wyjściu do sklepu czy gdziekolwiek indziej :P
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 03 lut 2016, 13:56

Tak, ja tak miałam i to nie o 500 ale o wszystko, ale huknęłam raz i drugi i dali mi spokój.
Jak mnie kiedyś przycisnęła jedna do półki z makaronami, to jej odwaliłam, że nie wiem kto zacz, nie pamiętam i ma przyjść jak będę W PRACY.
Chyba poszła fama po gminie i już nie zaczepiają a jak ktoś się odważy o 500 zapytać, to warczę i pokazuję zęby :)
kawa i ciasto

Napisano: 03 lut 2016, 13:58

Ogólnie zwykle w takich sytuacjach (kiedyś zdarzały się nagminnie) udawałam upośledzoną, że ja nie wiem o co kaman i nie potrafię sobie przypomnieć, lub chwytałam za telefon i pilnie gdzieś dzwoniłam.
Trzeba twardo i konkretnie, ostatecznie zabić pytaniem, czy pani naprawdę chce w sklepie/kościele/przychodni/szkole rozmawiać o takich sprawach i chce pani, żeby wszyscy wiedzieli, że pobiera pani rodzinne??? Zawsze działa :D
kawa i ciasto

Napisano: 03 lut 2016, 15:51

helo a gdzie w tym wzorze jest skład rodziny albo oświadczenie o dochodach ?
jak ogarniemy: kto to, która jego żona, pierwsza czy kolejna i odwrotnie mąż lub partner,
które dziecko powyżej 18 lat, czy przez nie dzielić czy nie itp ... ale będzie jazda
klara5

Napisano: 03 lut 2016, 16:04

kb pisze:wzor wniosku powala... jesli tego nie zmienia to normalnie teksanska masakra pila motorowa :)
Piszcie na emaila, który podali przy konsultacjach na stronie mpips. Ja mam taki zamiar.
urzędnik

Napisano: 03 lut 2016, 20:13

Ok. Ja nie mam zamiaru siedzieć po godzinach czy w weekendy. Poszaleli? :C
Przecież to jest chore. Nie wyrabiasz się w godzinach pracy to trudno.
U nas nadgodziny nie są płatne...... jest wolne w zamian, ale kiedy te wolne wziąć? ;> Nie ma opcji. W zimę nie jest mi potrzebne.... A w wakacje będzie ciężko nawet z urlopem 2 tyg.
500 + uważam za PORAŻKĘ :(
przelotnie

Napisano: 03 lut 2016, 21:25

Dzisiaj dostałam pyszne pączki od petentki.
elena

Strona 6 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x