JUŻ SIĘ GUBIE A MYSLAŁM ŻE JET TO PROSTRZE - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 29 maja 2014, 11:54

Judy pisze:no to jak ma obowiązkowy KRUS to nadal prowadzi gosp. rolne, bo jest nadal rolnikiem, masakra jakas...
a jakby nie był rolnikiem to by nie musiał pisać oświadczenia :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 12:00

ja wam nie nakazuje jak macie robić, piszę to czego się dowiedziałam, tez mi szkoda tych ludzi, bo uważam, ze kasa im się należy, ale nie ja wymyslalam ustawę...
Judy

Napisano: 29 maja 2014, 12:02

CZYLI CO DLA TYCH LUDZI ODMOWA ???? ( co opłacają obowiązkowo KRUS I NAPISALI OŚWIADCZENIE O ZAPRZESTANIU PROWADZENIA GOSPODARSTWA ROLNEGO )
MAGDA 83

Napisano: 29 maja 2014, 12:03

odpowiedz Pani Judo dla kogo te oswiadczenia miały by byc ?

bo rolnika co nie ma gospodarstwa rolnego to nie ma. A oswiadczyc ROLNIK ma. To kto to by był hmm..
1986

Napisano: 29 maja 2014, 12:05

1986 pisze:jak ktos wyżej słusznie zauwazył zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa nie ma w ustawie co oznacza.

tylko w ustawie KRUS jest. wiec to wedlug tej ustawy oznacza sprzedanie gospodarstwa jak np. emeryture chce rolnik ...
ale ustawa o zdo nie odsyła w tym przypadku do ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników tak jak jest to w przypadku dzierżawy w ustawie o śr .. uważam więc, ze posiłkowanie sie w tym przypadku w/w ustawą jest nadinterpretacją .. ale to moje skromne zdanie jest :oops:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 12:07

Ewalu - Zgadzam sie z Tobą. tylko do terminu: rolnika jest odesłanie

Zacytowałas tylko cytat mojej wypowiedzi...wybiórczo.a ja zdanie jak Ty mam:>
1986

Napisano: 29 maja 2014, 12:40

1986 pisze:Ewalu - Zgadzam sie z Tobą. tylko do terminu: rolnika jest odesłanie

Zacytowałas tylko cytat mojej wypowiedzi...wybiórczo.a ja zdanie jak Ty mam:>
ale ja też sieę z Toba zgadzam :roll:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x