kapitalizacja dodatek gazowy
-
- Referent
- Zajmuję się: kadry
- Kontakt:
kapitalizacja dodatek gazowy
co robimy w tym roku z kapitalizacją na rachunku gazowym ???
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: kapitalizacja dodatek gazowy
oddajemy do UW
-
- Referent
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
A jak macie ustalony plan na dodatek gazowy? U nas zwiększamy sesją plan po złożeniu zapotrzebowania za poprzedni miesiąc na podstawie wniosków. I tak na początku października złożyliśmy zapotrzebowanie na wnioski złożone we wrześniu, pieniądze wpłynęły nam w listopadzie czyli jest 2 miesięczny poślizg. W tym miesiącu otrzymamy środki za październik. Jednak już w grudniu złożyliśmy zapotrzebowanie na wniosku z listopada i zastanawiam się czy ujmować to do budżetu tego roku jeszcze czy do przyszłego roku.
-
- Referent
- Zajmuję się: Ksiegowość
- Kontakt:
Dzień dobry.Mam podobną sytuację tylko tyle, że ja mam plan na ten rok ale tak jak Pani pisze teraz robiliśmy zapotrzebowanie na listopad a przypuszczam, że pieniądze w tym roku już nie wpłyną dlatego myślę, że zaraz na początku stycznia 2024 r zrobię pismo do UG o plan na dodatek gazowy dot. wypłaty za listopad i grudzień 2023 r.)A jeśli chodzi o rozliczenie dotacji na dodatek gazowy to rozliczamy od I-XII/2023 i oddajemy pieniądze w I/2024r do Urzędu Wojewódzkiego czy dopiero rozliczamy w 2024 r (dodatek gazowy jest do III/2024r)dolga pisze: 08 gru 2023, 11:05 A jak macie ustalony plan na dodatek gazowy? U nas zwiększamy sesją plan po złożeniu zapotrzebowania za poprzedni miesiąc na podstawie wniosków. I tak na początku października złożyliśmy zapotrzebowanie na wnioski złożone we wrześniu, pieniądze wpłynęły nam w listopadzie czyli jest 2 miesięczny poślizg. W tym miesiącu otrzymamy środki za październik. Jednak już w grudniu złożyliśmy zapotrzebowanie na wniosku z listopada i zastanawiam się czy ujmować to do budżetu tego roku jeszcze czy do przyszłego roku.
Oprócz kapitalizacja dodatek gazowy - Księgowość przeczytaj również:
Who is the accounting expert?
zamówienia publiczne
koszty obsługi
pomost
Rozbieżność odsetek w FA
KOORDYNACJA -zwrot nienal. pobranych św.
POPŻ- księgujecie?
delegacja
Świadczenie pielęgnacyjne-uzupełnienie środków
ukraina
nota za usługi opiekuńcze
Vulcan um.zlecenie 2 wypłaty w miesiacu
Szkolenie z zamkniecia ksiąg rachunkowych - Dworak
koszty obsługi ukraina
Dodatek specjalny KDR a zobowiązanie wymagalne
Projekt Asystent, Opieka wytchnieniowa