KARTA DUŻEJ RODZINY - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 15 z 26    [ Posty: 255 ]

Napisano: 20 cze 2014, 16:13

basiek8 pisze:dziś po raz pierwszy weszłam w tę aplikację. Zarejestrowałam się wpisałam nowe hasło. Zgłosił się klient z wnioskiem. Wypełniłam i wysłałam. Jedyny problem był z wyliczeniem dla dzieci okresu uprawnienia. Niby system sam powinien wyliczyć okres ważności karty dla dziecka ale musiałam to zrobić sama. Pomoc też nie działa.
Działa zmień w zakładce na inną opcje ,np dziecko uczące się i powróć do opcji dziecko do 18r ż (czy jak to tam jest napisane) , wtedy CI wyliczy (
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2014, 16:14

rodzic pisze:Jestem rodzicem 4 dzieci. dwoje dorosłych. Syn właśnie zakończył naukę i podjął pracę. Na utrzymaniu mam jeszcze dwoje dzieci. Dlaczego rodzice trójki dzieci mogą posiadać kartę dożywotnio, a mnie rodzicowi 4 nie przysługuje!!!. Może jak przejdę za kilka lat na emeryturę to przydałaby się jakaś zniżka.

Jezeli tylko jeden syn zakończył naukę, a pozostałe sie uczą (max do 25 roku życia) to karta przecież przysługuje, wiec nie rozumiem pytania?
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2014, 16:56

Czy wiecie na co mamy przeznaczać te 8,97 na każdą rodzinę? na co należy przeznaczyć te srodki i jak je dokumnetować?
Monica
Stażysta
Od: 20 cze 2014, 16:53
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2014, 22:00

Monica pisze:Czy wiecie na co mamy przeznaczać te 8,97 na każdą rodzinę? na co należy przeznaczyć te srodki i jak je dokumnetować?
ja będę dostawca tą kasę jako dodatek służbowy, normalnie pracuję w świadczeniach rodzinnych ale wyznaczono mnie do kart, ma być tak że co miesiąc ilość wniosków z poprzedniego miesiąca x 8,97 będzie mi nalicza jako dodatek do wynagrodzenia ale nie więcej niż 2000 zł (na co wcale nie liczę) :twisted:
mała kasia

Napisano: 20 cze 2014, 22:03

DTJM pisze:Witam, chciałem odświeżyć temat odnośnie kart dużej rodziny w małych gminach.
Czy program jest obowiązkowy? pytam dlatego, iż nasza gmina jest mała iż głównie posiada tylko basen, małe muzeum, ośrodek kultury. Jak wygląda sprawa wprowadzenia programu do małych gmin?
Tą kartę mieszkańcy będą mogli używać w całym kraju.. dlatego nosi nazwę ogólnopolska :)
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2014, 22:58

a co mamy robic z tymi umowami z innymi podmiotami?
jak ma wygladac zawiązywanie z nimi umow? i kto je zawiazuje?
umowa84

Napisano: 22 cze 2014, 2:22

Zdaniem prezydenta, wójta i burmistrza

Właśnie teraz, od 16 do 30 czerwca okaże się, którzy prezydenci, burmistrzowie i wójtowie chcą duże rodziny faktycznie promować, a którzy mają dla nich jeden adres - pomoc społeczna. To prawdziwy sprawdzian dla tych, którzy za kilka miesięcy będą chcieli wygrać kolejne wybory. Służby socjalne wykonują w naszym kraju dużo dobrej roboty, ale z pewnością nie są dobrym punktem do obsługi wielodzietnych, którzy dobrze wychowując liczne potomstwo, mają być nie tylko docenieni, ale wręcz reklamowani.
Więcej na ten temat: https://www.kartaduzejrodziny.pl/newsroo ... cznej.html
angoc

Napisano: 23 cze 2014, 9:58

Mam pytanie - czy do wniosku bierzecie zgodę na przetwarzanie danych osobowych?
anci

Napisano: 23 cze 2014, 9:59

NIE
[email protected]
Praktykant
Od: 23 cze 2014, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2014, 10:11

Czy wiecie kiedy mamy zaznaczyć pole Lokalny KDR we wniosku?
Monica
Stażysta
Od: 20 cze 2014, 16:53
Zajmuję się:

Strona 15 z 26    [ Posty: 255 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x