KARTA DUŻEJ RODZINY
Re: KARTA DUŻEJ RODZINY
wysłałam zerowe a teraz bym musiała to poprawić i wpisać dane, co mam zrobić, żeby cofnąć sprawozdanie?
Ja nie robię żadnego sprawozdania odnośnie Karty Dużej Rodziny -niech gmina sobie je sama robi.
Mało mamy jeszcze roboty z ZDO, jak zwykle ktoś chce kuchennymi drzwiami dowalić nam roboty, a my się na to zgadzamy.
Mało mamy jeszcze roboty z ZDO, jak zwykle ktoś chce kuchennymi drzwiami dowalić nam roboty, a my się na to zgadzamy.
Pracownicy socjalni u nas będą to robić bo znamy rodziny i teren;-) zawsze to jakaś dodatkowa kasa-)
No ja też dostałam do zrobienia takie sprawozdanko a więc automatycznie wrobiono mnie, tak to odebrałam ale jak to zrobić to nie wiem i na razie nie mam żadnego pojęcia.
W 99% będą robiły to OPS-y.
Moje pytanie jest takie; - Czy dostajemy to Zarządzeniem Wójta? Czy najpierw zmiana do Statutu OPS, a później Zarządzenie Wójta? Tylko termin w CAS-ie jest do 5 czerwca. 

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas już wiadomo, że będzie to robić pracownik Urzędu Gminy.
Podobno Gmina otrzyma aż 8,93zł na obsługę kart dla 1 rodziny z Budżetu Państwa ( bez znaczenia ilu członków liczy rodzina). Jak zwykle największe koszty programu poniesie Gmina. 

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Osobiście widzę to w dziale "dowodów osobistych".
System pracy jest chyba taki sam (wniosek, wyrobienie karty, bez decyzji) tym bardziej, że nie jest wymagane kryterium dochodowe, wywiady itp. a 100% bazę ludności taka komórka jak dowody osobiste posiada.
Po co komuś znać teren jak to przysługuje z automatu wszystkim rodzinom wielodzietnym bez względu na sytuację.
Zgadza się?
System pracy jest chyba taki sam (wniosek, wyrobienie karty, bez decyzji) tym bardziej, że nie jest wymagane kryterium dochodowe, wywiady itp. a 100% bazę ludności taka komórka jak dowody osobiste posiada.
Po co komuś znać teren jak to przysługuje z automatu wszystkim rodzinom wielodzietnym bez względu na sytuację.
Zgadza się?
Oprócz KARTA DUŻEJ RODZINY - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
KDR-rejestr
karta dużej rodziny
Czy zgłaszamy zbiór KDR do GIODO?
Wynagrodzenie za zadanie KDR
Zaświadczenie z uczelni/szkoły
Kto jest u was adminem KDR?
Nr KDR co pisać
przetwarzanie danych
KDR we praktyce
rzeczowy wykaz akt a kdr