karta z błędem

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
karrina
Referent
Zajmuję się: ŚW,ŚR
Kontakt:

karta z błędem

Post autor: karrina »

Karta powinna być ważna do 30.09.2019r. a przysłali jako bezterminową.
Czy w programie, mimo że karta jest błędna, to trzeba zrobić odbiór karty?? I dopiero potem wprowadzić reklamację i zamówić nową?????
Może ktoś miał taki przypadek???????????
karrina
Referent
Kontakt:

Re: karta z błędem

:?:
karrina
Referent
Kontakt:

no kurczę nikt nie podpowie????????????
Katarzyna1
Stażysta
Zajmuję się: Podinspektor
Kontakt:

Post autor: Katarzyna1 »

Miałam podobny przypadek. Najpierw sprawdź w szczegółach wniosku czy ją faktycznie zamówiłaś z terminem - bezterminowa. a może tylko wpisałaś termin ukończenia szkoły? Ja tak właśnie miałam system wtedy z automatu wyznaczył datę bezterminowo. Ja odebrałam karty (niestety poszło powiadomienie do osoby i ona się zgłosiła po tą kartę ale wyjaśniłam jej że był błąd na karcie i nie wydam jej teraz tylko jak przyjdzie nowa ), zamówiłam nową wpisując błąd z powodu winy urzędnika i po sprawie
karrina
Referent
Kontakt:

Katarzyna1 dzięki dzięki za podpowiedź :D
gosiafa
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: karta z błędem vcbcbcbcbc

Post autor: gosiafa »

I -A jak były rozliczane koszty ponoszone przez gminę za wyrobienie karty z winy urzędnika?
II - czy wnioskodawca musi jeszcze raz sam wypełniać wniosek czy już można bez nowego wniosku?
III - wprowadzając nowy wniosek wybieramy opcję a) wnoszę o przyznanie KDR czy B) wnoszę o przyznanie nowej KDR dla członka rodziny wielodzietnej, który był wcześniej jej posiadaczem?
ODPOWIEDZ