kasa-odwieczny temat
kasa-odwieczny temat
porozmawiajmy trochę o zarobkach ,jak to wygląda w naszych placówkach ,w ktorej grupie powinien byc ,,zaszeregowany,, starszy wych-ca z KP z 9 letnim stazem pracy?ile netto powinnam zarabiać?
Re: kasa-odwieczny temat
mamy regulamin,ale cos mi się wydaje ,że dla oszczędności jesteśmy kantowani i celowo zaniża się nam zarobki
Jest grupa zaszeregowania a w niej tzw. widełki. U mnie wychowawcy z kp oczywiście mają widełki \"dolne\" czyli najniższe
do bella - To jest dla Ciebie takie oczywiste, że mają najniższe zarobki, stwierdzenie \"u mnie\" mam wrażenie,że masz prywatny DD, wszędzie samorządy szukają oszczędności i to dlatego kp dostajA najniższe z dwóch możliwych wynagrodzeń, to nie jest widzi misie dyrektora!!!!
do A-dam-a-jesteś pewien ,że nie jest to ,,widzi misie dyrektora,,?!
a kto przygotowuje regulamin dyrektor czy samorzady i dlaczego są te ,,dolne,,widełki?!
Drogi Adamie czytaj ze zrozumieniem: moje \"oczywiście\" było pisane z przekąsem, a to, że pisze \"u mnie\" to znaczy,że identyfikuję się z placówką.I tyle
Dyrektor zawsze może wnioskować o podwyżki, ale czy dostanie na to pieniądze to już inna bajka.Z tego co się orientuję, to regulamin wynagrodzeń przygotowuje dyrektor, przyklepują związki zawodowe, a zatwierdza organ prowadzący kierując się przepisami .Wydaje ni się, że \"widełki\"są po to aby było pole manewru w danej grupie zaszeregowania, tzn.jeśli pracownik się wyróżnia można mu dać podwyżkę nie zmieniając grupy.
Dyrektor zawsze może wnioskować o podwyżki, ale czy dostanie na to pieniądze to już inna bajka.Z tego co się orientuję, to regulamin wynagrodzeń przygotowuje dyrektor, przyklepują związki zawodowe, a zatwierdza organ prowadzący kierując się przepisami .Wydaje ni się, że \"widełki\"są po to aby było pole manewru w danej grupie zaszeregowania, tzn.jeśli pracownik się wyróżnia można mu dać podwyżkę nie zmieniając grupy.
a ja myślałam .ze wyrózniającym sie pracownikom daje sie premie
a nam nowa dyr zabrala premie:(stwierdzila ze nie ma na to kasy i ze w ogole to wychowawcy za duzo zarabiaja!!!!urwała sie z choinki baba
a dla niej na wypłatę i premię to jest=min.36oozł na rączkę,nie dajcie się poniewierac!!!
Oprócz kasa-odwieczny temat - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
kontrola zarządcza
Raport NIK
podpowiedzcie:)
ME w piłce nożnej dzieci z ddz
całodobowa opieka w SOSW
pełnoletni wychowanek w placówce
pełnoletni wychowanek w placówce
wakacje
Usamodzielnienie
lęki/płacz dziecka przed powrotem do RDD
Świadczenia urlopowe
FLASHMOB -makarena 11 maja juwenalia Uniwersytetu Łódzkiego