ja pracuję na top team i właśnie zabieram się za KBIG; trzeba wygenerować plik z długiem i jakoś go zaimportować do systemu KBIG; jak mi się uda to podzielę się doświadczeniem jak tobie się uda to też napisz
no i klops, przy eksportowaniu pliku z top teamu wyskoczył komunikat "błąd systemu" aha i system wygenerował listę z długami ale tylko FA , w ogóle nie ujął ZA
Witam,
wczoraj dzwoniłam do TOP-TEAMu w tej sprawie, ciągle działają w tym temacie, podobno do końca tego roku mają naprawić ten błąd (dodam, że w listopadzie też do nich dzwoniłam i naprawa również miała być szybko).
Słuchaj, ja od dawien dawna wprowadzałam do InfoMonitora dłużników (do pozostałych wprowadzam od 2 miesięcy dopiero) z tym, że do InfoMonitora wprowadzam dług każdego dłużnika osobno, tzn. nie generuje żadnego pliku. Będę musiała to zmienić jakoś po nowym roku, bo jest to zbyt czasochłonne...
ja dopisywałam do KRD i do Erifu (ręcznie); w grudniu udało mi się po raz pierwszy przesłać plik z długami do tych dwóch biur; teraz odkąd będą obowiązywały cztery biura nie wyobrażam sobie dopisywać ręcznie do wszystkich;
Witam, a jak wogole sie zabrac z importem do KBIG mam top-team i ja w tym KBIG nie widze opcji importu..mam juz wygenerowany plik w programie tt ..pomoze ktos???
Jak macie pliki z TT to wchodzicie w KBIG, w zobowiązania i zakładkę "Import danych", tam wystarczy wczytać plik, dać "Importuj" i powinno pójść. Mi jakoś się wgrywało