KDR orzeczenie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: stypendia szkolne, DM, DE, KDR
- Kontakt:
KDR orzeczenie
Rodzice skladaja na KDR dla siebie i pelnoletniej córki, ktora posiada orzeczenie o stopniu umiarkowanym. Maja jeszcze dwoje dzieci niespelniajacych warunki. Program Odmawia mi przyznanie KDR dla corki z orzeczeniem. Bład taki: ZE ZAZACZONO -KARTY DLA RODZICOW, JA NIC NIE ZAZNACZLAM, PRZECIEZ SAM PROGRAM ZAZNACZA DLA KOGO SA KARTY. cO ZROBIC???
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: KDR orzeczenie
Pytanie podstawowe: czy Pan X i Pani Y składają wniosek po raz pierwszy? Czy już kiedyś mieli przyznane KDR? Jeśli to ich pierwsze złożenie wniosku i rodzice nigdy nie mieli KDR to dziecku z orzeczeniem o stopniu umiarkowanym karta się nie należy, ponieważ musi być z całą pewnością trójka dzieci spełniających warunki ustawy.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
dokładnie, jeżeli pierwszy wniosek karta się nie należymichu95 pisze: 08 cze 2020, 9:48 Pytanie podstawowe: czy Pan X i Pani Y składają wniosek po raz pierwszy? Czy już kiedyś mieli przyznane KDR? Jeśli to ich pierwsze złożenie wniosku i rodzice nigdy nie mieli KDR to dziecku z orzeczeniem o stopniu umiarkowanym karta się nie należy, ponieważ musi być z całą pewnością trójka dzieci spełniających warunki ustawy.
-
- Praktykant
- Kontakt:
o rety, a ja dzwonilam do help i Pan powiedzial zeby odhaczyc,że jest to rodzina kt. miala na utrzymaniu 3 dzieci i wtedy mi przyznało.Co teraz mam zrobiC??? pomóżcie:(
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bo Pan z HD, powiedział Ci jak to zrobić od strony technicznej, żeby przeszło w systemie. Oni z HD nie są od przepisów (OD TEGO JESTEŚ TY), co prawda - to mógłby mieć o tym jakieś pojęcie i powinno to wzbudzić jego wątpliwości, ale wcale nie musiało. W praktyce ja bym dął na jego miejscu inne rozwiązanie, i kazał wybrać pozostałe osoby jako "Inna osoba - niespełniająca warunków ustawy" a checkboxa nigdy samemu się nie odznacza. Ale takie przypadki rzadko się zdarzają. W twoim przypadku z całą pewnością tak bym nie doradził bo nie mogłaś tak zrobić.
Szczerze mówiąc sam nie wiem, może unieważnić z powodu "Stwierdzenie przyznania karty z naruszeniem przepisów ustawy" tylko wtedy wymaga to wydania decyzji administracyjnej więc jest z tym trochę zachodu.
Lub pójście na skróty czyli anulowanie karty z powodu "Rezygnacja z karty" jeżeli osoba przyjdzie i napisze jakieś oświadczenie, że rezygnuje z przyznania tej karty - tylko to taka luźna propozycja, bo nie wiem co to za osoba i czy wniosek papierowy czy elektroniczny, czy ktoś upiera się, że mu się należy czy nie. I nie jestem przekonany czy tak można
Może ktoś tak miał i ci podpowie? Nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd, bo ja bym na pewno z radcą prawnym pogadał.
Szczerze mówiąc sam nie wiem, może unieważnić z powodu "Stwierdzenie przyznania karty z naruszeniem przepisów ustawy" tylko wtedy wymaga to wydania decyzji administracyjnej więc jest z tym trochę zachodu.
Lub pójście na skróty czyli anulowanie karty z powodu "Rezygnacja z karty" jeżeli osoba przyjdzie i napisze jakieś oświadczenie, że rezygnuje z przyznania tej karty - tylko to taka luźna propozycja, bo nie wiem co to za osoba i czy wniosek papierowy czy elektroniczny, czy ktoś upiera się, że mu się należy czy nie. I nie jestem przekonany czy tak można

Może ktoś tak miał i ci podpowie? Nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd, bo ja bym na pewno z radcą prawnym pogadał.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Dziekuję 

Oprócz KDR orzeczenie - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
przystapienie podmiotu do programu KDR
Czy wniosek przekierować do innego miasta?
komu należy się karta?
KDR - akt zgonu
opłata za druga formę kdr
student - do kiedy wydac KDR ???
KARTA DUŻEJ RODZINY NALEŻY SIĘ CZY NIE?PILNE
Karta Dużej Rodziny
karta pobytu a COVID
czy należy się karta?
Decyzja odmowna dla jednego członka rodziny - reszta przyznanie.
karta dużej rodziny dla dziecka które wyszło za mąż
wniosek strony o pozostawienie bez rozpatzrnia wniosku o Kartę Dużej Rodziny
Co się dzieje z SI KDR?
przekazanie wniosku do innej jednostki
data wpływu wniosku..