Pani pobierała świadczenie pielęgnacyjne na córkę od 2013 r., do 30-11-2015 ( do końca ważności orzeczenia ), przez cały czas była ubezpieczona w KRUS- ie z mocy ustawy (gosp. rolne o pow. 1,6325 przel.) dziś przyszła z nowym orzeczeniem i złożył wniosek na świadczenie pielęgnacyjne złożył oświadczenie iż zaprzestała pracy w gosp. rolnym od dnia 1-12- 2015, CZY PANI SKŁADA WNIOSEK W TUT. OŚRODKU O OBJĘCIE JEJ UBEZPIECZENIEM na podstawie art. 16 ust. 2 pkt. 4 ????
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
może za jakieś pół roku dojdziemy do ładu z tym Krusem
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Mój KRUS to takie herezje wymyśla, że ręce opadają.
Twierdzą, że osobę, którą wyrejestrują, ja muszę przynajmniej na jeden dzień zarejestrować w ZUSie, następnie osoba składa wniosek i prosi nas o wyrejestrowanie z ZUSu, ja powinnam wystąpić do KRUS z zapytaniem jaki u nich osoba ma statut, a następnie przesłać do nich wniosek osoby, złożony u mnie o objęcie ubezpieczeniem w KRUS dla mnie to paranoja