Klient chce ksero dokumentów... Pomóżcie! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 10 wrz 2015, 17:52

hiszpanka 73 - zadzwoń eksperymentalnie do Sądu i zapytaj czy możesz wpaść jutro o 8 i niech Ci przygotują kserokopie.
Xman

Napisano: 10 wrz 2015, 17:55

Miało być do "bebo" a nie do "hiszpanki".
Xman

Napisano: 10 wrz 2015, 20:31

ala1 - to u Was klient ma obowiązek posiadać telefon z możliwością robienia tak dokładnych zdjęć?

Xman, Ty jesteś złośliwy z natury, czy tylko jako prac. socj.? Odpowiem, że od lat bywam w sądzie i nigdy nie miałem problemu z ksero pojedynczych stron akt, a jeżeli potrzebowałem więcej, to oczywistym było wcześniejsze zgłoszenie tego na piśmie.

Proponuję skończyć temat, jest przepis i trzeba go przestrzegać.
bebo
Praktykant
Od: 15 gru 2014, 23:31
Zajmuję się:

Napisano: 10 wrz 2015, 20:42

Nie rozumiem w czym robicie problem.

Postawcie się na miejscu klienta, np. gdy będziecie występować o przyznanie emerytury w ZUS...

ktoś wam odmówi kserokopii, wyda decyzję a wy nie będziecie mogli przedstawić swoich argumentów w odwołaniu...

Opisana sytuacja w ogóle nie powinna mieć miejsca.. Dokumentacja stanowi własność ośrodka, jednak nie zapominajmy, że jest gromadzona w związku z przyznaniem człowiekowi (nie przedmiotowi) świadczenia..

Wydaje mi się, że klient ma prawo do wglądu w dokumentację. Może także robić odpisy, notatki i życzyć sobie kopii... Tylko wydanie uwierzytelnionych odpisów obwarowane zostało wykazaniem interesu ....

Oby was taka sytuacja nigdy nie spotkała
Rajski.

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x