klientka nie chce zasiłku stałego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 gru 2013, 16:05

Mam podanie o zasiłek celowy i z zebranych dokumentów wynika, że klientce przysługuje zasiłek stały z tytułu wieku, ale ona go nie chce. Co zrobić w tej sytuacji?
~Dorota

Napisano: 17 gru 2013, 16:15

Oświadczenie od klientki, że pracownik socjalny poinformował o możliwości ubiegania się o pomoc w formie zas. stałego i że nie chce takiej pomocy.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2013, 16:17

Istnieje podejrzenie, że klientka może posiadać stały dochód, który ukrywa i dlatego odmawia.
Niech oświadczy że nie posiada żadnego stałego dochodu typu renta emerytura gospodarstwo rolne
~jolanta

Napisano: 17 gru 2013, 16:24

Nie ma innego dochodu, mam pismo z zus, że nie ma prawa do emerytury i zaświadczenie z urzędu gminy, że nie posiada gosp. rolnego. Znam tą klientkę, ona nie ma żadnych dochodów, czasami pomaga jej brat. Jest trochę zaburzona psychicznie i ciągle się upiera, że nie chce stałego.
~Dorota

Napisano: 17 gru 2013, 16:49

jak czasami pomaga jej brat to z czego ona się utrzymuje zasiłek celowy nie rozwiązuje sprawy,a gdzie posiada ubezpieczenie.
przyznałabym stały jakie argumenty podaje ,ze nie chce stałego dziwna sprawa.
~Iza

Napisano: 17 gru 2013, 16:54

Od 11.11.2013r. nie jest już ubezpieczona w PUP, wyrejestrowali ją z powodu osiągnięcia wieku emerytalnego.
Argumenty - nie chce i koniec. Chce tylko jednorazową pomoc. Ona przychodzi do nas po pomoc raz na 4 lata i jest lekko zaburzona psychicznie.
~Dorota

Napisano: 17 gru 2013, 17:04

Porozmawiaj z jej bratem skoro jej pomaga to może ja przekona ,przecież raz na 4 lata zasiłek to z czego ona własciwie żyje opłaca media kupuje lekarstwa itd.
~Iza

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x