Kobieta zamężna z alimentami na dziecko
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Kobieta zamężna z alimentami na dziecko
Witam. Mam problem. Kobieta jest w związku małżeńskim, ale nie mieszka z mężem od 6 lat i ma zasądzone od niego alimenty na dziecko.. co powinnam zrobic? brać pod uwage stan cywilny i powiedziec ze powinna wykazac dochody męża czy brać pod uwagę alimenty i nie wymagać wpisywania męża w skład rodziny?
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Kobieta zamężna z alimentami na dziecko
Jeśli jest w związku małżeńskim, to mąż musi być w składzie rodziny.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- Diana
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
noteev - OK, wpisze męża. Brać pod uwagę dochody męża i alimenty od niego?? to absurd. Podwojenie dochodów w rodzinie, sztuczne.
B.Mazurk. twierdzi że nie brać pod uwagę tych alimentów, ale nie podał artykułu na to.
A ja Muszę mieć podstawę prawną.
B.Mazurk. twierdzi że nie brać pod uwagę tych alimentów, ale nie podał artykułu na to.
A ja Muszę mieć podstawę prawną.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mazurkiewicz ma rację. Masz ustalić dochód rodziny, co oznacza sumę dochodów członków rodziny. O potęgowaniu nic nie piszą 

Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
Stricte nie ma przepisów u nas, aby nie brać pod uwagę alimentów, jeżeli wyrok jest w obrocie prawnym. W mojej opinii to wina tylko i wyłacznie kobiety, która nie rozwiodła się z mężem.
Wg mnie brałbym męża do składu rodziny, jego dochód (bez odliczeń alimentów) a dla kobiety doliczyłbym alimenty. Dodatkowo ładnie uargumentowałbym na podst. jakichkolwiek przepisów (nie mam pojęcia czy w KC coś jest, szukałbym i tydzień aby było zacnie) i niech się odwołuje do SKO.
Wg mnie brałbym męża do składu rodziny, jego dochód (bez odliczeń alimentów) a dla kobiety doliczyłbym alimenty. Dodatkowo ładnie uargumentowałbym na podst. jakichkolwiek przepisów (nie mam pojęcia czy w KC coś jest, szukałbym i tydzień aby było zacnie) i niech się odwołuje do SKO.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
@voodoo, czyli jednak chcesz potęgować 

Albert Camus
Albert Camus
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
A czy mam podstawę prawną w ustawie, aby inaczej sądzić? Ja nie jestem alfą i omegą ale nasza ustawa ma wiele bubli.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W bazowym ona zarobiła 20 tys., on zarobił 20 tys. i dodatkowo zapłacił jej 5 tys. alimentów. Czy sumą dochodów rodziny jest 45 tys.? Dla mnie nie. To jest doliczenie "wirtualnych" dochodów, których ta rodzina nigdy nie osiągnęła.
Albert Camus
Albert Camus
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
Oczywiście- masz słuszność i w prywatnej ocenie się z Tobą zgadzam. Ale służbowo zadaję pytanie- dlaczego mam nie liczyć alimentów? Czy jest konkretny artykuł na tego typu zażyłość?
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Art. 2 pkt 4
Albert Camus
Albert Camus
Oprócz Kobieta zamężna z alimentami na dziecko - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
dziwny jak dla mnie przypadek- działy specjalne pit 36
decyzja z SKO dla żony wójta
wniosek z przeliczeniem a brak dokumentów
500 + , zasilek rodzinny prosba o obliczenie dochodu.
SYGNITY - błędy w listach wypłat
działalność na ryczałcie Izyda
Zaległe wynagrodzenie - odprawa wypłacone w 2016 r.
Decyzja uchylająca czy decyzja o np
ryczałt dwie stawki 3% i 8,5%
alimenty na rzecz innych osób
OBWIESZCZENIE Dochód z gospodarstwa rolnego w 2016
KOORDYNACJA- RODZINA PATCHWORKOWA
dochód dziecka pozostającego pod opieką opiekuna pr.
tabela B sprawozdania co miesiac
Wniosek o ustalenie prawa do Świadczenia Wychowawczego w Emp
Czy Wam dziś działa Empatia???