kolejne dziecko
kolejne dziecko
Jak rodzi się kolejne dziecko to rodzice składają nowy wniosek i powstaje nowa decyzja a moje pytanie brzmi czy w poprzednim wniosku (które było na pierwsze dziecko) mamy coś zmieniać ? Bo liczba osób w rodzinie się powiększyła i dochód na osobę się zmniejszył. Pani przyniosła świadectwa pracy (swoje do 14.01 a męża do 02.11, następnie mąż zarejestrował się w PUP i pobiera zasiłek od 17.11) i przeliczając dochód w poprzednim wniosku powinnam uwzględniać kolejne dziecko?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: kolejne dziecko
robisz decyzję zmieniającą tą pierwotna decyzję
dziecko urodziło się na początku stycznia i pytam się jak mam liczyć dochód z pracy męża i pracy żony ?
i czy wgl jak urodzi się kolejne dziecko to czy mamy uwzględniać to też w pierwszym wniosku i na nowo obliczać dochód na osobę ?
Ja robię tak, że dopisuję dziecko nowo narodzone do pierwszego wniosku, przeliczam dochód, robię wydruk i opisuję go. Nie robię decyzji zmieniającej, bo i tak nie zmienia to prawa do ŚW.minion pisze:i czy wgl jak urodzi się kolejne dziecko to czy mamy uwzględniać to też w pierwszym wniosku i na nowo obliczać dochód na osobę ?
Oprócz kolejne dziecko - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ROZWIĄZANIE
Do Elmera i innych - przyznać czy nie?
Zbiory centralne 500+
Jak myślicie?
zas. macierzyń. po utracie
uchylenie wstecz
500+
uzasadnienie
Marnotrawienie
jeszcze raz temat sprawozdania
kolejne dziecko , jak wniosek SYGNITY