kolejne dziecko , jak wniosek SYGNITY
kolejne dziecko , jak wniosek SYGNITY
jesli ktoś już pobiera świadczenie i składa wniosek na kolejne dziecko (urodzone w tym roku) to w jaki sposób wprowadzacie wniosek? Jako nowy czy w związku ze zmianą??
- PauPW
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: kolejne dziecko , jak wniosek SYGNITY
w związku ze zmianą 

i jak wygląda decyzja?? jest zmieniająca?? moge prosic o wzór?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
również nowy wniosek i nowa decyzja
a jak była 4osobowa rodzina i rodzi się następne dziecko to zmieniacie stan rodziny w tym pierwszym wniosku ? Bo wtedy dochód się zmiejszy
- PauPW
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
my wprowadzamy jako zmianę sytuacji jak rodzi się kolejne dziecko, dzwoniłam do sygnity i powiedzieli, że prawidłowo, nie dubluje się wtedy rodzina i dochód wtedy też automatycznie się zmieni (po dodaniu nowego członka rodziny).
ja urodzenia wprowadzam przez wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji rodziny
a decyzję robisz wtedy zmieniającą? tzn. Piszesz, że zmieniasz decyzję w ten sposób, że przyznajesz świadczenie na to nowe dziecko? czy jak? czy po prostu wydajesz nową decyzję tylko na to nowe dziecko, tyle że przez wniosek o zmianę?PauPW pisze:my wprowadzamy jako zmianę sytuacji jak rodzi się kolejne dziecko, dzwoniłam do sygnity i powiedzieli, że prawidłowo, nie dubluje się wtedy rodzina i dochód wtedy też automatycznie się zmieni (po dodaniu nowego członka rodziny).
Oprócz kolejne dziecko , jak wniosek SYGNITY - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Jak myślicie?
zas. macierzyń. po utracie
uchylenie wstecz
500+
uzasadnienie
kolejne dziecko
Marnotrawienie
jeszcze raz temat sprawozdania
Panie Tomku proszę o poradę
Izyda część E
macierzyński
umowa o pracę/umowa zlecenie