komornik rozbija wpłatę
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
komornik rozbija wpłatę
komornik przysłał pieniądze, ale rozbił na nal. gł i odsetki, co nie zgadza się z naszymi odsetkami, bo u nas jest ich więcej, co robicie w takich przypadkach
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: komornik rozbija wpłatę
no i komornik dobrze zrobił rozbijając należność na kwotę główną i odsetki. Przy tak ograniczonych informacjach można tylko gdybać, więc albo napisz dokładnie kwoty i ile masz otrzymywać alimentów, lub zadzwoń do komornika i Cu dokładnie wyjaśni
Prawo moją pasją https://www.eporady24.pl/
-
- Stażysta
- Kontakt:
FA wypłacany jest od 10 mcy, komornik przesłał kwotę za najstarszy miesiąc wypłaty i jakieś odsetki nawet nie wiem jak obliczone, bo nijak nie wychodzę na tę kwotę, pierwszy raz się spotkałam z czymś takim, zawsze komornicy przysyłają kwotę a my zaliczamy najpierw na odsetki od całości zadłużenia a jak odsetki spłacone to należność główna
-
- Stażysta
- Kontakt:
może ktoś się wypowie...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
U nas zawsze komornik rozbija kwotę wpłaty na alimenty i odsetki i jeszcze nigdy nie było tak żeby jego wyliczenia grały z naszymi. Zawsze wprowadzamy to co u nas wychodzi jak odsetki to odsetki, jak podzieli to odsetki i należność główna.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
ja tak samonetka pisze: 16 lip 2021, 14:10 U nas zawsze komornik rozbija kwotę wpłaty na alimenty i odsetki i jeszcze nigdy nie było tak żeby jego wyliczenia grały z naszymi. Zawsze wprowadzamy to co u nas wychodzi jak odsetki to odsetki, jak podzieli to odsetki i należność główna.
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja rozliczam te wpłaty od komornika zgodnie z art. 28 ust 1 lub ust. 2. Co do zasady nie patrzę jak to rozbija komornik bo nigdy nie jest to adekwatne z moimi obliczeniami
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Oprócz komornik rozbija wpłatę - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Big - dzielenie długu
Zabezpieczenie powództwa o alimenty
przekazanie decyji do dalszej realizacji do innej gminy
tytuł wykonawczy elektronicznie
Zwrot prawa jazdy- dłużnik nam grozi
umorzenie należności
zamknięty rachunek bankowy
Wniosek o podjęcie dz. i po kilku dniach zgon dł.
rozłożenie na raty - odwołanie do sko
Kto zwraca się o zwrot prawa jazdy?
śmierć dłużnika
podwyższenie alimentów z 350 na 400
zwrot prawa jazdy
czy klauzula ?
KBIG
Zawieszenie wypłat