komu zaległe - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 24 kwie 2014, 16:33

Czy zaległe wyrównanie będzie przysługiwało wszystkim którym odebrano z mocy prawa i czy będzie wywiad potrzebny do odzyskania świadczenie pielęgnacyjnego? Odpowiedzcie bo się pogubiłam
kamelia27

Napisano: 24 kwie 2014, 16:39

jeżeli tylko do tyłu to bez wywiadu a jeżeli dalej wypłata to wywiad
Kati@

Napisano: 24 kwie 2014, 17:21

Czy zaległe wyrównanie będzie przysługiwało wszystkim którym odebrano z mocy prawa i czy będzie wywiad potrzebny do odzyskania świadczenie pielęgnacyjnego? Odpowiedzcie bo się pogubiłam
kamelia27

Napisano: 24 kwie 2014, 17:23

A czy to wyrównanie otrzymają wszyscy opiekunowie którym zostało odebrane z mocy prawa?bez względu na to czy wnuczka czy córka jest opiekunem
kamelia27

Napisano: 24 kwie 2014, 18:47

wszyscy co mieli przyznane śp decyzją wygaszoną w czerwcu mają prawo do zasiłku, za okres od lipca do dnia wejścia ustawy przyjmujesz tylko oświadczenie , że w tym okresie była sprawowana opieka, odliczasz okresy ewentualnej pracy, pobierania szo, /nie piszę o śp, bo na pewno nikt nie zamieni obecnego śp na zasiłek dla opiekuna/ a jeżeli orzeczenie jest nadal ważne na dalszy okres musisz przeprowadzić wywiad, który jest aktualizowany co pół roku, nie musisz weryfikować prawa do zasiłku, bo to prawo już nabyli wygaszoną decyzją
Kati@

Napisano: 24 kwie 2014, 19:36

Ale np wnuczka której odebrano z mocy prawa świadczenie na pewno też otrzyma wyrównanie za niepełnosprawną babcię bez żadnego problemu?
kamelia27

Napisano: 24 kwie 2014, 20:20

kamelia27 pisze:Ale np wnuczka której odebrano z mocy prawa świadczenie na pewno też otrzyma wyrównanie za niepełnosprawną babcię bez żadnego problemu?
jeżeli w tym czasie sprawowała tą opiekę to tak - sama piszesz, że odebrano z mocy prawa a ta właśnie ustawa zwraca to prawo
Kati@

Napisano: 24 kwie 2014, 20:26

A JESZCZE JEDNO PYTANIE Jak TO SIĘ MAM ODBYWAĆ NAJPIERW OPIEKUNOWIE DOSTANĄ WYRÓWNANIE WRAZ Z ODSETKAMI NP. W POŁOWIE MAJA A W INNYM TERMINIE DOSTANĄ zdo OD CZERWCA ?JEŚLI JE OCZYWIŚIE OTRZYMAJĄ
kamelia27

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x