koniec wychowawczego a uzyskanie macierzyńskiego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 kwie 2015, 11:48

Witam, chciałabym zapytać jak robicie uzyskanie dochodu po zakończeniu urlopu wychowawczego w przypadku, gdy kobieta nabywa prawa do zasiłku macierzyńskiego. W 2013 miała brak dochodów na zaś z US bo wychowawczy był bezpłatny - nadal jest w stosunku pracy. Od kwietnia nabywa prawo do zasiłku macierzyńskiego z ZUS. Strona ma dostarczyć zaświadczenie netto za maj z ZUSu ? Z góry dzięki za odp.
odświeżona

Napisano: 24 kwie 2015, 14:05

ja uzyskuje
oliwia1234

Napisano: 24 kwie 2015, 21:43

Z tym jest dyskusyjna sprawa bo uzysk z zasiłku macierzyński powinien bo po ustaniu zatrudnienia czego tutaj nie ma ale za to jest koniec urlopu wychowawczego i powinien wg ustawy byc i tu te dwie kwestie sie wykluczają. Ja nie robię generalnie
gosc

Napisano: 14 maja 2015, 11:52

gosc pisze:Z tym jest dyskusyjna sprawa bo uzysk z zasiłku macierzyński powinien bo po ustaniu zatrudnienia czego tutaj nie ma ale za to jest koniec urlopu wychowawczego i powinien wg ustawy byc i tu te dwie kwestie sie wykluczają. Ja nie robię generalnie
dyskusyjna, to fakt ale po zakończeniu urlopu wychowawczego robimy zawsze uzysk ponieważ robiliśmy utratę:)) ja robie uzysk
nowa888

Napisano: 15 maja 2015, 14:33

ja też robię uzysk bo jak idzie na wychowawczy to zawsze robię utratę nie dociekając z czego były dochody a jak kończy wychowawczy to też robię uzysk
kkkkkkkkk

Napisano: 18 maja 2015, 9:35

a ja biorę zaświadczenie od pracodawcy, z którego wynika, czy kobieta przerwała urlop wychowawczy i przeszła na urlop macierzyński wraz z zasiłkiem macierzyńskim czy też kontynuuje urlop wychowawczy i trakcie tego urlopu pobiera zasiłek macierzyński; jedna i druga sytuacja jest możliwa, w pierwszym przypadku robię uzysk a w drugim nie.
codino

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x