Konkubent a karta
Konkubent a karta
Witam . Matka ubiega się o kdr na swoje 3 dzieci , we wniosku wpisała konkubenta , który jest ojcem jej dzieci , czy pomimo tego , że nie mają związku konkubentowi też przysługuje kdr? czy nie ?
Re: Konkubent a karta
Tak, ponieważ każde z nich jest rodzicem trojga dzieci.
Jakby konkubent był ojcem np. tylko dwójki z nich, to już się jemu nie należy.
Jakby konkubent był ojcem np. tylko dwójki z nich, to już się jemu nie należy.
Pomocy!
Właśnie przyszły mi karty dużej rodziny i dopiero teraz zobaczyłam swój błąd. Kobieta posiadająca 3 dzieci jest w nieformalnym związku z ojcem dwójki z nich. Przyznałam im wszystkim kartę dużej rodziny. Co mogę teraz z tym fantem zrobić? Jemu się nie należy, bo nie jest mężem kobiety a wspólnie mają tylko dwoje dzieci.
Proszę o pomoc
Właśnie przyszły mi karty dużej rodziny i dopiero teraz zobaczyłam swój błąd. Kobieta posiadająca 3 dzieci jest w nieformalnym związku z ojcem dwójki z nich. Przyznałam im wszystkim kartę dużej rodziny. Co mogę teraz z tym fantem zrobić? Jemu się nie należy, bo nie jest mężem kobiety a wspólnie mają tylko dwoje dzieci.
Proszę o pomoc

Może się mylę , ale chodzi tu raczej nie o status , czy rodzic trójki dzieci , ale że mają na utrzymanie troje dzieci vide- ustawa- rozdz. 2, pkt.1
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zbir mylisz się, niestety.
Art. 4. 1. Prawo do posiadania Karty przysługuje członkowi rodziny wielodzietnej, przez którą rozumie się rodzinę, w której rodzic (rodzice) lub małżonek rodzica mają na utrzymaniu co najmniej troje dzieci
Oprócz Konkubent a karta - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
PILNE
Zamieszkanie czy zameldowanie ?
Uprawnienia
czy decyzja karta nie wydana
sprawozdanie CAS samorządowe
dwa imiona
PILNEEEEE
rodzina zastepcza
samorządowa KDR
POMOCY proszę
sprawozdanie KDR