Konsultacje społeczne w sprawie 500+ - Świadczenia rodzinne

Strona 20 z 24    [ Posty: 236 ]

Napisano: 21 sty 2016, 10:51

Czy ktoś będzie pisał z forum OPS takie zbiorcze pismo o tych wszystkich uwagach, które tutaj się pojawiły?

Mnie martwi jedno: jeśli okres zasiłkowy zazębi się ze świadczeniami rodzinnymi i funduszem alimentacyjnym to będzie tutaj nawał pracy i trudno będzie wszystko zrobić, wydać wszystkim decyzje żeby mieli wypłaty bez poślizgu.
annja
Referent
Od: 26 wrz 2012, 12:41
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2016, 10:57

a niech to wójtowie i burmistrze robią, asystenki sekretarki.
vvvvvvvvvvvvv

Napisano: 21 sty 2016, 10:58

dlaczego to na świadczenia rodzinne , nowy pracownik niech to kosztuje w końcu
hhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Napisano: 21 sty 2016, 10:59

niech to wypłaca szkoła, dyrektorzy maja dużo wolnego.
ffffffffffff

Napisano: 21 sty 2016, 23:35

te całe 500+ to tylko wsparcie szarej strefy, mi minimalnie przekroczy dochód bo mam pełne wynagrodzenie opodatkowane - taka kara, a część z moich świadczeniobiorców, którzy śmieją się z wypasionego auta jak widzą mnie zasuwającą ze sklepu z torbami zakupów bo nie mam samochodu, dostaną - bo na papierze mają mało ale realnie zarabiają więcej ode mnie - taka nagroda
rozżalona

Napisano: 22 sty 2016, 15:16

500+ tylko dla naszym petentów a dla nas kara za uczciwą pracę, i marne zarobki. Nam się nie należy rodzinne, stypendia bo zarabiamy "za dużo" ale bank też kredyt nie da bo nie jesteśmy według banku w stanie go z naszych poborów spłacać. Paranoja !!!!!!
ala72

Napisano: 22 sty 2016, 16:52

Absolutnie realnym terminem wprowadzenie programu 500 zł na dziecko jest 1 kwietnia - przekonywała w piątek minister rodziny, pracy i polityki społecznej Elżbieta Rafalska, równocześnie dopuszczając możliwość przesunięcia o dwa miesiące.
Read more: https://wyborcza.biz/biznes/1,100896,195 ... z3xz8csqWl
coraz bardziej wirtualne te pińcet :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 23 sty 2016, 0:10

Powiedzcie mi, jak oni sobie wyobrażają przyjmowanie tych wniosków? Bo ja sobie nie wyobrazam i nie chce nawet o tym myśleć..... W tym roku to jeszcze w miarę przyzwoicie, bo w kwietniu. A jak ma być w następnym roku- we wrzesniu, razem ze świadczeniami?
uuuum

Napisano: 23 sty 2016, 22:31

ala72 pisze:500+ tylko dla naszym petentów a dla nas kara za uczciwą pracę, i marne zarobki. Nam się nie należy rodzinne, stypendia bo zarabiamy "za dużo" ale bank też kredyt nie da bo nie jesteśmy według banku w stanie go z naszych poborów spłacać. Paranoja !!!!!!
Tylko dla "Waszych petentów"???? Żarty jakieś!!!!
Mam 4 dzieci i na troje dostanę po 500, zarabiam dobrze i co z tego? Pracuję po 12 godzin dziennie, płacę więcej podatku miesięcznie niż Ty zarabiasz!!! Nie, nie chwalę się, tylko bardzo mnie martwi poziom zawiści w niektórych "kręgach" naszego społeczeństwa.
xxs

Napisano: 23 sty 2016, 23:07

Szkoda mi twoich dzieci. 12 godzin dziennie. Kasa nie jest najważniejsza.
olgaaaaa

Strona 20 z 24    [ Posty: 236 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x