Konsultacje społeczne w sprawie 500+ - Świadczenia rodzinne

Strona 21 z 24    [ Posty: 236 ]

Napisano: 24 sty 2016, 13:02

xxs pisze:
ala72 pisze:500+ tylko dla naszym petentów a dla nas kara za uczciwą pracę, i marne zarobki. Nam się nie należy rodzinne, stypendia bo zarabiamy "za dużo" ale bank też kredyt nie da bo nie jesteśmy według banku w stanie go z naszych poborów spłacać. Paranoja !!!!!!
Tylko dla "Waszych petentów"???? Żarty jakieś!!!!
Mam 4 dzieci i na troje dostanę po 500, zarabiam dobrze i co z tego? Pracuję po 12 godzin dziennie, płacę więcej podatku miesięcznie niż Ty zarabiasz!!! Nie, nie chwalę się, tylko bardzo mnie martwi poziom zawiści w niektórych "kręgach" naszego społeczeństwa.
I co mamy tu płakać nad Twoim losem, że tyrasz pół doby jak niewolnik w jakimś magazynie...
gośćppp

Napisano: 24 sty 2016, 23:54

gośćppp pisze:
xxs pisze:
ala72 pisze:500+ tylko dla naszym petentów a dla nas kara za uczciwą pracę, i marne zarobki. Nam się nie należy rodzinne, stypendia bo zarabiamy "za dużo" ale bank też kredyt nie da bo nie jesteśmy według banku w stanie go z naszych poborów spłacać. Paranoja !!!!!!
Tylko dla "Waszych petentów"???? Żarty jakieś!!!!
Mam 4 dzieci i na troje dostanę po 500, zarabiam dobrze i co z tego? Pracuję po 12 godzin dziennie, płacę więcej podatku miesięcznie niż Ty zarabiasz!!! Nie, nie chwalę się, tylko bardzo mnie martwi poziom zawiści w niektórych "kręgach" naszego społeczeństwa.
I co mamy tu płakać nad Twoim losem, że tyrasz pół doby jak niewolnik w jakimś magazynie...
A kto Ci każe płakać? Płacz lepiej nad sobą "gościu..." szkoda mi Ciebie bardziej niż pracujących w magazynach.
Och przepraszam, dla Ciebie w magazynach się "tyra"
xxs

Napisano: 25 sty 2016, 0:05

olgaaaaa pisze:Szkoda mi twoich dzieci. 12 godzin dziennie. Kasa nie jest najważniejsza.
Nie żałuj, nie trzeba....zostaje mi wystarczająco dużo czasu dla nich. A żona jest z nimi cały dzień.Ale dzięki za troskę:)

P.S.Niektórzy rodzice spędzają dużo czasu w domach ale mało ze swoimi dziećmi. Ja nie mogę sobie na to pozwolić,
więc większość czasu w domu poświęcam im, bo tak mi się podoba.
xxs

Napisano: 25 sty 2016, 10:44

Interesuje mnie sprawa dochodów za rok 2015 - do wniosków jakie będą składane od kwietnia 2016r.
Termin na złożenie deklaracji upływa ostatniego kwietnia. Część wniosków podatnicy złożą w formie elektronicznej - ale to prawdopodobnie nie będzie zbyt liczna grupa naszych klientów- ale znaczna część to deklaracja składane na papierze, którą urzędnicy US muszą wprowadzić do ich systemu - skąd w takim razie weźmiemy dochody tych osób za rok 2015?????

Kiedy te dane będą dostępne w emp@ti -oczywiście jak emp@tia będzie do tej pory działać sprawnie
Czy to OZNACZA , ŻE BĘDZIEMY W KAŻDEJ SPRAWIE PISAĆ DO US I ZUS I CZEKAĆ Z WYDANIEM DECYZJI.
Renia 168

Napisano: 26 sty 2016, 15:37

Rozdział 8
Przepisy przejściowe
Art. 43. 1. Pierwszy okres, na który ustalane jest prawo do świadczenia wychowawczego, rozpoczyna się z dniem wejścia w życie niniejszej ustawy i kończy dnia 30 września 2017 r.
2. Prawo do świadczenia wychowawczego na okres, o którym mowa w ust. 1, ustala się na podstawie dochodu osiągniętego w roku kalendarzowym 2014, z uwzględnieniem określonych niniejszą ustawą przepisów o utracie i uzyskaniu dochodu.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2016, 20:34

niech ktoś coś zrobi żeby nie było uzysku i utraty !!!!
olllga

Napisano: 27 sty 2016, 12:57

Proponuje zaskarżenie ustawy do Trybunału Konstytucyjnego
{...}

Napisano: 27 sty 2016, 14:01

W myśl obowiązujących przepisów (o TK) to nic nie da, bo termin rozprawy ustalono by za 4-5 lat. :lol:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 16:13

Kolejne uwagi MF i oczywiście "konieczne jest wystandaryzowanie kosztów obsługi na 30zł od wydanej decyzji" dodatkowo "propozycja wystandaryzowania powinna dotyczyć również obszaru świadczeń rodzinnych"

Dobra zmiana :D

https://legislacja.rcl.gov.pl/docs/2/122 ... 206240.pdf
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2016, 10:52

A kto moze zaskazyc ustawę do trybunalu konsytucyjnego?
????

Strona 21 z 24    [ Posty: 236 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x