Kontrakt socjalny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 25 kwie 2014, 16:02

witam! mam problem odnośnie kontraktu socjalnego. wysłałam do Urzędu Pracy listę osób, która miała uczestniczyć w projekcie. niestety żadna z tych osób nie kwalifikowała się do tego, aby Urząd Pracy wyrejestrował je z systemu osób bezrobotnych. Czy w takim razie mam wysyłać załącznik mówiący o tym, że osoby uczestniczące w projekcie podpisały kontrakt ze mną czy nie muszę tego robić skoro oni ich nie wykreślili????/Bardzo proszę o pomoc!!!
pr. socjalny nowy

Napisano: 25 kwie 2014, 18:31

..nie rozumiem..dlaczego urząd pracy miałby wyrejestrowywać te osoby z systemu..?
greentea
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 17:35
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2014, 22:46

Zależy, jakie macie porozumienie z PUP. Jeśli nie potrzebują szczegółowej informacji, nie musisz nic wysyłać.
betta
Praktykant
Od: 04 lis 2009, 22:24
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2014, 9:36

Urząd Pracy zawsze wyrejestrowuje kilka osób,abyśmy my mogły objąć je ubezpieczeniem zdrowotnym....ale w tym przypadku nikt się nie zakwalifikował więc nie wysyłałam odpowiedzi-mam nadzieję, że to będzie dobrze. a w porozumieniu mamy, że w ciągu siedmiu dni mam do nich wysłać zał. nr2 mówiący o tym, kogo bierzemy pod "swoje skrzydła" z ubezpieczeniem.Ale tak jak wcześniej wspomniałam nie było takiej osoby więc sądzę, że będzie to dobrze odebrane...pozdrawiam
prac.socjalny nowy

Napisano: 07 maja 2014, 10:16

prac.socjalny nowy pisze:Urząd Pracy zawsze wyrejestrowuje kilka osób,abyśmy my mogły objąć je ubezpieczeniem zdrowotnym....ale w tym przypadku nikt się nie zakwalifikował więc nie wysyłałam odpowiedzi-mam nadzieję, że to będzie dobrze. a w porozumieniu mamy, że w ciągu siedmiu dni mam do nich wysłać zał. nr2 mówiący o tym, kogo bierzemy pod "swoje skrzydła" z ubezpieczeniem.Ale tak jak wcześniej wspomniałam nie było takiej osoby więc sądzę, że będzie to dobrze odebrane...pozdrawiam
Witam. My tylko powiadamiamy że dane osoby będą brały udział w projekcie i w jakich kursach a te osoby co zostały wyrejestrowane to dostają skierowanie z pup i tam wpisujemy datę podpisania kontraktu i oddajemy dalej do pup
GOŚĆ 303

Napisano: 08 maja 2014, 7:57

Nie rozumiem. A jakie były przesłanki, że PUP ich nie chciał wyrejestrować?
zośka

Napisano: 09 maja 2014, 12:11

zośka pisze:Nie rozumiem. A jakie były przesłanki, że PUP ich nie chciał wyrejestrować?

mowi o tym art. 50 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, mają również odrębne przepisy ktorych się trzymaja. :D
Gość 303

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x