kontrakt socjalny dla niebieskiego ptaka - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 04 lut 2014, 10:23

Witam. Przymierzam się do zawarcia kontraktu z panem który nie wykazuje aktywnej postawy w przezwyciężeniu trudnej sytuacji życiowej. Nie chce się zarejestrować w PUP, nie ma też przez to ubezpieczenia, ma ok. 50 lat, robić mu się nie chce. Korzystać z pomocy finansowej chce. Znowu złożył podanie. Możecie mi powiedzieć o swoim doświadczeniu w tym temacie.
~Pracownik socjalny

Napisano: 04 lut 2014, 10:31

Trudny przypadek taka osoba raczej nie będzie współpracować, jak mu nie dasz zasiłku to pójdzie na skargę do władz wyższych.
~Aleksandra

Napisano: 04 lut 2014, 10:37

Dostał już kilka zasiłków, władza wyższa go zna. Do wszystkiego ten pan podchodzi jakby to powiedzieć \"dla jaj\", z żartem, podanie pisze takie że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
~Pracownik socjalny

Napisano: 04 lut 2014, 11:59

A zawrzyjcie sobie kontrakt- tak dla jaj, z terminami , działaniami, oceną. Zmobilizuj Pana do współpracy- rejestracja w PUP, może jakieś szkolenia przez Klub Pracy, kontakt z potencjalnymi pracodawcami na lokalnym rynku pracy - rozliczany tygodniowo.
Jak się Pan nie wywiąże to wyprodukuj odmowę ( tak dla jaj ).
Pozdrawiam
~Percia

Napisano: 04 lut 2014, 12:02

kontrakt i konsekwencja to podstawa jak nie współpracuje to odmowa ale dobrze uzasadniona, sko wam takiej decyzji nie uchyli
~ola

Napisano: 04 lut 2014, 12:31

Percia i Ola ..moja krew Pozdrawiam serdecznie:)
~Wredna

Napisano: 04 lut 2014, 14:41

kurcze, nie mogę tego czytać!! jak ktoś nie współpracuje to musi być odmowa i żadne SKO tego nie podważy! jak zaktywizować klienta jak nie współpracuje?! trzeba odmówić i basta!
i w ogóle coś mnie pobiera jak widzę jakie rodziny korzystają z pomocy społecznej a gołym okiem widać, że status wysoki i możliwości mają żeby samemu biedzie zaradzić! ale pracownicy socjalni się boją odmawiać, lepiej trwonić nasze podatki!
~Dora

Napisano: 04 lut 2014, 15:10

Dora
SKO to instytucja, która cła siła obstaje za klientem. \"My jesteśmy od tego aby pomóc ludziom\" - takie jest ich zdanie.
~Pracownik socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x