Właśnie co dziwne nic o tym nie mówili. Oczywiście dzienniki wizyt u rodzin też miałam w teczce, ale tego nawet nie kazali kserować tylko popatrzyli i nie komentowali.
hey, a mam do Was małe pytanie - takie teoretyczne dla porównania.. ile macie wizyt średnio w rodzinach? w skali miesiąca, roku?
z góry dziękuję za odp.
hej mam pytanie jakie masz dokumenty ja mam skierowanie do rodziny , zgodę rodziny ,plan pracy, karty pracy i notatki z każdej wizyty co jeszcze ma tam być ?.
A czy jeśli jesteście u rodziny to zbieracie od nich podpisy, że tam byliście? Bo raz słysze, że trzeba mieć podpisy rodzin, raz że nie bo to Kierownik GOPS nas zatrudnia nie rodzina i już sama nie wiem. Pomóżcie
Ja mogę wam powiedzieć co ja miałam i nie czepiały sie ,że czegoś brakuje: wywiad pracowników socjalnych bo też to chciały widzieć, pismo socjalnych do kierownika z prośbą o przydzielenie asystenta, pismo kierownika o tym, że zostałam przydzielona, zgoda rodziny na współpracę, plan pracy z rodziną, sprawozdania półroczne, miesięczne karty opisu wykonywanych czynności, dzienniki wizyt u rodziny, karty czasu pracy asystenta, karty konsultacji z instytucjami.
Niestety nie umiem wam powiedzieć co uważały za obowiązkowe. Jednak słyszałam, że podpisy rodzin nie są konieczne, natomiast znajoma asystentka mówiła mi, że wtedy kontrola pisała, że nie można stwierdzić jak wyglądała częstotliwość wizyt bo nie ma dokumentów, które by to wskazywały. Miałam gdzieś od niej zapisane na komputerze wyniki kontroli w gminie gdzie właśnie była taka sytuacja. Ale pamiętam, że nie było tam zaleceń żeby to poprawić i prowadzić dzienniki.