kontrola wydzaiłu polityki - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 07 sty 2014, 10:25

\"Wszystkie szkolenia z niezależnymi ekspertami są jak psu o kant d.u.p.y potłuc\"

A kto to jest niezależny ekspert? - 3/4 Polski jeździ do Mazurkiewicza, same ochy i achy a potem płacz bo MPiPS ma inne zdanie. Trzeba jeździć do Wardacha albo Mlonki - dostaniecie wytyczne i będziecie żyć w zgodzie z UW.
Chcecie mieć dobrze i mieć całą du.pę? Nie da się. Sami wybierzcie co wam pasuje.
~zibi

Napisano: 07 sty 2014, 10:40

nie znam Wardacha, ale Mlonka (zaznaczam, że już dawno nie byłe) to na podstawowe pytania nie potrafi odpowiedzieć, a jak odpowie to buty same spadają, na kpa się nie zna, zdanie zmienia. Zresztą co tu mówić o wytycznych mpips jak wystarczy napisać do nich pismo z zapytaniem. Zależy na kogo się trafi to jest różna odpowiedź. Zresztą ich interpretacje (często bez podstawy prawnej) nie mają żadnej mocy prawnej.
Nie przesadzajmy więc z tymi wytycznymi.
Mauzrkiewicz opiera się na wyrokach. Jak zmienia się wykładnia w wyrokach tak on zmienia zdanie. Czasami (ostatnio wydaje mi się częściej niż dawniej) miesza i podaje dziwne interpretacje
~Elmer

Napisano: 07 sty 2014, 10:47

w moim przypadku - jeżdzę do Wardacha jestem zadowolona . W tamtym roku na tym samym szkoleniu u niego były Panie z kontroli z UW > Taka sytuacja .... :))
~ek

Napisano: 07 sty 2014, 10:49

Co do Mlonki faktycznie przesadziłem - byłem raz i więcej nie pojadę.

\"Mauzrkiewicz opiera się na wyrokach. Jak zmienia się wykładnia w wyrokach tak on zmienia zdanie. \" - Wyroki nie są źródłem prawa.

\"Zresztą ich interpretacje (często bez podstawy prawnej) nie mają żadnej mocy prawnej.\" - otóż to.

Podsumowując - źródłem prawa są kontrolujący z UW :)
~zibi

Napisano: 07 sty 2014, 10:54

A oni czerpią wiedzę u źródła, czyli z mpips.
~west

Napisano: 07 sty 2014, 10:56

niekoniecznie
~Elmer

Napisano: 07 sty 2014, 11:01

Ale wtedy jest jakiś punkt zaczepienia w razie co i temat do dyskusji.
~west

Napisano: 07 sty 2014, 12:02

A wie ktoś może gdzie można sprawdzić kiedy Wardach ma szkolenia w danym mieście? szukam i szukam...
~merci

Napisano: 07 sty 2014, 12:24

Najlepiej jeździć na różne szkolenia a przede wszystkim jak najwięcej samemu doczytywać i używać szarych komórek. Dla mnie jeżdżenie po szkoleniach i dorabianie się na tym przez ludzi z MPIPS, współtworzących być może te dziwaczne zapisy jest conajmniej wątpliwe etycznie...
~Pitero

Napisano: 07 sty 2014, 12:28

\"A wie ktoś może gdzie można sprawdzić kiedy Wardach ma szkolenia w danym mieście? szukam i szukam...

Wardach przeważnie współpracuje z Vademecum. Może poszukaj na ich stronie
~ludek

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x