Mam ogromną prośbę: czy ktoś mógłby mi podesłać przykładowy plan działalności ŚDS sporządzony na poczet kontroli zarządczej?My mieliśmy taki Plan na początku roku sporządzony, lecz Pan z kontroli nam zakwestionował i nie mam pojęcia jak go zmienić, żeby było ok.
Będę bardzo wdzięczna.
Ps. Największy problem sprawiają mi mierniki i ich sposób oceny pod koniec roku. Nie sztuka wymyślić i określić, tylko jak to pod koniec roku zliczyć w sprawozdaniu, żeby pasowało i miało ręce i nogi? Pomóżcie, proszę
Kontrola zarządcza
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Kontrola zarządcza
Ewa P.
Czy jest jakis wymóg wprowadzenia kontroli zarządczej , czy kierownicy ŚDS robią to \"tylko\" w celu usprawnienia pracy jednostki
U nas nie ma .
Jeśli ŚDS funkcjonuje w strukturach organizacji pozarządowej to chyba nie musi wprowadzać kontroli zarządczej. A gdzie jest napisane , że musi?
Jeśli ŚDS funkcjonuje w strukturach organizacji pozarządowej to chyba nie musi wprowadzać kontroli zarządczej. A gdzie jest napisane , że musi?
Właśnie, gdzie to jest napisane. A jeśli nie jest w strukturach MOPS to jak to jest z tą kontrolą zarządczą?
Oprócz Kontrola zarządcza - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
MIEJSCE DLA MATKI ?
projekt rozporządzenia
tworzenie grupy wsparcia dla osób niepełnosprawnych
zaświadczenia lekarskie
podst prawna przy odpłatności za schornisko
podwyżka
pilnie potrzebuje pomocy ! Odplatnosc w SDS
bardzo prosze o pomoc
przerwa w zajęciach w ŚDS
Czy jest jeszcze ktos dobry ?
WSKAÓWKI MINISTRA
Odpłatność w ŚDS ośrodku mieszanym
Środowiskowe DOmy Samopomocy - koniec terapii zajęciowej?
WYCIECZKI , BIWAKI W ŚDS
Odpłatność za pobyt w ŚDS a posiłki?
Dofinansowanie na remont