Kontynuacja zasiłków
Kontynuacja zasiłków
Witam! Jak zrobić kontynuację zasiłków stałych na 2010 roku,tak krok po kroku pomóżcie, bo nie wiem,po prostu nie wiem!!!! Dzięki!
Re: Kontynuacja zasiłków
Decyzję przyznającą zasiłek stały wystawia się zgodnie z orzeczeniem o niepełnosprawności czyli na stałe lub do...np 1 maja 2012. A aktualizację robi raz w roku, jeśli są zmiany to w tedy się uchyla decyzję, my tak robimy. O co dokładnie Tobie chodzi?
Chodzi mi dokładnie o to jak to zrobić w Pomoście, tam jest świadczenia - kontynuacja i co potem?To sa świadczenia realizowane na przelomie roku i nie wie, jak zrobić ichkontynuacje na 2010 rok
najłatwiej na tym oknie zaznaczyć wszystkie decyzje (CTRL-A) albo wybrane (Insert) i następnie przejść na listę zaznaczonych pozycji (CTRL-R). Pojawi się przycisk umożliwiający kontynuację planów na kolejny rok.
Przed wykonaniem tej czynności dobrze jest w roli Administratora wejść w menu Parametryzacja, Aktualne parametry systemowe, a następnie wybrać przycisk Inne parametry i ustawić parametr o nazwie Parametry wypłat z poprzedniego roku na \"tak\".
pytania o Pomost uprzejmie prosimy zadawać na forum na stronie
www.public.sygnity.pl/forums/
pozdrawiam
Tomek
Przed wykonaniem tej czynności dobrze jest w roli Administratora wejść w menu Parametryzacja, Aktualne parametry systemowe, a następnie wybrać przycisk Inne parametry i ustawić parametr o nazwie Parametry wypłat z poprzedniego roku na \"tak\".
pytania o Pomost uprzejmie prosimy zadawać na forum na stronie
www.public.sygnity.pl/forums/
pozdrawiam
Tomek
Oprócz Kontynuacja zasiłków - Oprogramowanie przeczytaj również:
awaria gSAC
budżet na 2010 rok POMOST
wydruki w sygnity
sprawozdanie w sygnity
szkolenie 15 lutego 1020 Sopot- dane osobowe w JPS
szkolenie 17 lutego 2010 w Olsztynie-ochrona danych osobowych w JPS
sprawienie pogrzebu-pomost