koordynacja?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
koordynacja?
dzieci wraz z matką mieszkaja w Polsce - ojciec w Niemczech- rodzice po rozwodzie. 500+ było przyznane z Niemiec, iz tam pracuje ojciec a matka nie pracowała przy składaniu wniosku.Teraz matka podjęła prace i chce brac świadczenia. podpowiedzicie czy ona musi składać wniosek czy do końca okresu nie ma takiej możliwości żeby ona pobierała?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW.
- Kontakt:
Re: koordynacja?
Ja miałam sytuację podobną. Pani miała zasiłek dla bezrobotnych do marca 2020 r. a mąż był w Szwecji. I przyszła w lutym decyzja, że przyznają w Polsce ale w przypadku zakończenia zasiłku dla bezrobotnych musi zgłosić tą zmianę do mnie i ja wysyłam do UW. Zglosiła w kwietniu, że skończył się zasiłek i jest bez bezrobotna.I wysłałam. Okazało się że teraz właściwa jest Szwecja do wypłaty.
Więc myślę, że u Ciebie może być podobnie, że powinna zgłosić do Ciebie, Ty wyślesz do urzędu wojewódzkiego i rozpatrzą, że teraz Polska z powodu aktywności zawodowej kobiety
Więc myślę, że u Ciebie może być podobnie, że powinna zgłosić do Ciebie, Ty wyślesz do urzędu wojewódzkiego i rozpatrzą, że teraz Polska z powodu aktywności zawodowej kobiety

-
- Referent
- Kontakt:
Zresztą proponuje żeby ta Pani zerknęła na swoją decyzję, tam powinien być zapis że w przypadku zmiany sytuacji rodziny powinna poinformować 

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dziekuje bardzo za pomoc , rozjaśniłaś mi sprawe:)bo próbuje dzwonić do UW ale bez skutku
-
- Referent
- Kontakt:
No niestety tam się dodzwonić jest ciężko. Jedynie zostają pisma ePUAP 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Uw przychodzi do Ciebie xD Podstawowe pytanie - był polski wniosek złożony?
https://www.kasarodziny.pl/
-
- Referent
- Kontakt:
Bubek nie ironizuj bo wiesz jak wygląda dodzwonienie się do Was 

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak w Polsce matka złożyła wniosek. i dostaliśmy informację ze sprawa zostałą wysłana do Niemiec ze względu ze ojciec dzieci jest tam aktywny zawodowo
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
i czy matka ma składać wniosek nowy czy tylko umowe do UW wysłać? my decyzji nie mamy ze jest przyznane tylko informację ze sprawa bedzie rozpatrywana przez onstytucję niemiecką.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
No to pieknie, bierzesz oświadczenie od Pani o zmianie syt. zawodowej plus ewentualnie umowa i wysyłasz do UW, na tym Twoja rola się kończy, od 1 danego miesiąca po zatrudnieniu pierwszeństwo przechodzi na PL i wydadzą jej informację przyznającą na tamten wniosek + poinformują DE, że zmienia się właściwość i nie powinni płacić pełnych kwot w DE, pozdro
Nigdy nie składać nowego wniosku w takim przypadku, gdy jest już złożony na ten okres.
Nigdy nie składać nowego wniosku w takim przypadku, gdy jest już złożony na ten okres.
https://www.kasarodziny.pl/
Oprócz koordynacja? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Nowy wniosek / nowa decyzja?
Opieka naprzemienna- czy uchylenie prawa do wypłaty 500?
Karta pobytu - COVID 19
Wielka Brytania kordynacja
Przysposobienie zupełne dziecka przez nowego męża matki dziecka
Obcokrajowiec brak decyzji jest tylko karta pobytu
Kto powinien wypłacić świadczenie
odmowna - sko - do ponownego rozpatrzenia
ZOBOWIĄZANIA WYMAGALNE
opieka naprzemienna erzygnacja 500+
Czy są teraz wydłużone terminy?
Zmiana formy wypłaty 500+
informacja przyznająca i decyzja odmowna
RODZINA ZASTĘPCZA SPOKREWNIONA